2021. január 22. péntekVince, Artúr

Forrnak az indulatok, a FCSB kamutizenegyessel nyert a Medgyes ellen

 utolsó frissítés: 12:22 GMT +2, 2020. november 24.

A Liga1 11. fordulójában a FCSB Medgyesre látogatott. Az elmúlt két fordulóban mindkét csapat nyerni tudott, a FCSB a Chindiát és a Botoșani együttesét pofozta le összesen 5 gólnyi különbséggel, a Medgyes pedig az UTA csapatát és a CFR-t győzte le (inkább mákolta le Găman bíráskodása miatt). A formák ellenére a tabellán elfoglalt pozíció a bukarestiek győzelmét valószínűsítette.

A meccs elején az történt, amire számítani lehetett, a FCSB már a 11. percben vezetést szerzett Olaru révén, ezután azonban megmakacsolta magát a Gaz Metan, Deaconu tizenegyesből egyenlített és hiába szerzett Olaru ismét gólt az első félóra végén, Valente a 60. percben ismét egyenlített.


(a tizenegyest okozó helyzet 11:31-nél kezdődik)


A meccs képe és a statisztikák alapján jobb volt valamennyivel a FCSB, betalálnia azonban nem sikerült az ex-juhász csapatának, egészen a 90. percig, amikor is Sergiu Buș lőtt be egy ordas bírói tévedés miatt megítélt büntetőt. Az ordas bírói tévedés kifejezés jelen esetben nem csak egy vélemény, Ion Crăciunescu, az egykor Bajnokok Ligája-finálét (Ajax – Milan, 1995) is irányító játékvezető a következőket nyilatkozta a Digi Sporton:

„Nekem nem tűnik úgy, hogy lett volna kontakt. A FCSB játékosa a jobb lábával jobbra lép, kicsúszik alóla a lába és ezután elesik. Én nem láttam kontaktot. Ha lett volna, azonnal elesik.”

A FCSB sportigazgatója a szokásos pökhendi stílusában reagált a történtekre a Facebookon.
„Ha van kontakt, akkor szabadrúgás. Ha a tizenhatoson belül történik, akkor tizenegyes. Ilyen a futball. Jó éjszakát!”

Dacă e contact, e lovitură liberă. Dacă e în interiorul suprafeței de pedeapsă, e penalty. C-așa-i în fotbal. Seară bună!

A meccs után az első medgyesi gól szerzője, a tavaly még a Sepsi OSK-nál játszó Ronaldo Deaconu nemes egyszerűséggel lopásnak nevezte a történteket.

„Elloptak tőlünk egy pontot. Ilyen tizenegyest nem lehet megadni. Két méterre volt a mi játékosunk, ő meg a földbe rúgott. Ilyesmi ezen a szinten nem szabad megtörténjen. Mit mondhatnék, amikor ílyen tizenegyessel veszítettünk a 90, percben? Úgy gondolom, ha már az elejétől a FCSB-nek kellett nyernie, akkor megmondhatták volna, nem kellett volna minden faultot nekik adni."

Az ügynek szinte biztosan nem lesz folytatása, ugyanakkor érdekes a kontraszt a CFR-meccsek bíráskodása és a FCSB találkozóin tapasztalható játékvezetés között. Persze mi nem állítunk semmit, elvégre a jóhiszemű hibák hosszútávon kiegyenlítik egymást, biztosan a Liga1 idei kiírásában is ez fog történni.

Borítókép: Gaz Metan Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek