2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola

Nagyon frusztráló vereséget szenvedett a CFR az UTA ellen

 utolsó frissítés: 07:30 GMT +2, 2020. november 23.

A válogatott szünet után, Liga1 11. fordulójában a CFR a masszívan felülteljesítő, jelenleg felsőházi, aradi UTA csapatát fogadta. A mérkőzés baljós előjelekkel indult a hazaiak számára, hiszen a meccs előtt három játékos is pozitív mintát produkált, az új igazolás Ben Youssef mellett Hoban és Deac is koronavírusos.

A CFR ennek ellenére végig dominálni tudta az első félidőt, rendkívül sok helyzetet alakított ki Dan Petrescu csapata. A vendégek legjobb embere a hálóőr Iacob volt, aki minden próbálkozást meg tudott állítani, ideértve saját csapattársa, Erico elrontott fejesét is. A CFR gyakorlatilag egykapuzott az első játékrészben, amikor pedig már Iacob sem volt elég, akkor a felsőléc segítette ki az aradi gárdát Chipciu lövésénél.

Az UTA alapjában véve kontrákra alapozta támadójátékát, ezek azonban nem voltak veszélyesek, még lehetőségekre is alig futota Bálint László csapatának. A kontrák a második félidőben kezdtek működni, amikor az aradi gárda Miculescu helyett Buhăceanut küldte a pályára. A változtatás jónak bizonyult, az első félidőben kaput sem találó UTA előbb a becserélt játékos révén öt perc alatt helyzetig jutott, majd a 75. percben be is talált, az ex-CFR-játékos Horának köszönhetően. A CFR szinte azonnal egyenlíthetett volna, Camora szabadrúgását, azonban bravúrosan védte Iacob.

Mindent egybevéve a CFR jobb volt ezen a meccsen, azonban pont nélkül maradt. A regnáló bajnok helyzete aggasztó, hiszen zsinórban a második meccsét veszti el hazai pályán, a keret foghíjas, rengeteg a sérült és időről-időre a koronavírus is felüti fejét a csapatnál. A kolozsváriak helyzetét tovább nehezíti a kettős terhelés, szombaton az AS Roma teszi tiszteletét a Fellegváron az Európa Liga csoportkörében.

Liga1, alapszakasz, 11. forduló

CFR – UTA 0-1 (0-0)

CFR Kolozsvár: Bălgrădean - Susic, Ciobotariu, Burcă, Camora - Itu, Soares, Păun - Chipciu, Rondón, Pereira
Cserepad: Sandomierski, Debeljuh, Carnat, Costache, Djokovic, Aurelio, Latovlevici, Zunic
Edző: Dan Petrescu

UTA: Iacob - Roumpoulakou, Benga, Da Silva, Tomozei - Miculescu, Roșu, Albu, Tescan - Hora, Morar
Cserepad: I. Ilie, Bustea, Popescu, Melinte, Isac, Buhăcianu, A. Ioniță, C. Rus, Balauru
Edző: Bálint László

Gólszerző: Hora (75.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek