2021. január 22. péntekVince, Artúr

Dan Petrescu: Mostantól a bajnokság a prioritás

 utolsó frissítés: 08:19 GMT +2, 2020. november 23.

Vasárnap este a CFR 1-0 arányú vereséget szenvedett az UTA vendéglátójaként, ami a FCSB hétfő esti győzelme esetén akár azt is jelentheti, hogy a bajnoki címvédő hátránya hat pontra növekszik az éllovashoz képest.

A mérkőzés után Dan Petrescut és a csapat középpályását, Adrian Păunt is megkérdezte a DigiSport a kialakult helyzetről. A játékos szerint a csapatnak komoplexusai vannak, nem értik, hogy mi történik, olyan érzésük van, mintha a labda nem akarna az ellenfél kapujába menni. A keret minőségét és a csapat taktikai felkészültségét továbbra is kielégítőnek tartja.

A 25 éves, idén 15 meccsen pályára lépő Păun a mérkőzésről is beszélt
„Ma rettenetes balszerencsénk volt. De gratulálunk nekik. Mindent összevetve a végső táblázat számít. Most mindannyian haragszunk, mindenkire hatással van a helyzet, nem vagyunk hosszászokva ahhoz, hogy két meccset veszítsünk zsinórban. Ma éjjel valószínűleg újranézzük a mérkőzést, mert nem tudunk aludni, pláne nem egy vereség után.”

Dan Petrescu, a csapat trénere, maga is kiemelte a balszerencsét:
„A csapat jól játszott, különösen az első félidőben, amikor egykapuztunk. Sok helyzetünk volt, kapufát is lőttünk. Ma a balszerencse miatt veszítettünk, nem érdemeltük meg. Ha még három napig játszottunk volna, akkor sem találtunk volna be.
A legjobb játékosuk a kapus volt [...], de az UTA megérdemli a dicséretet.”

A csütörtökön esedékes AS Roma elleni Európa Liga-meccsről és a jelenlegi helyzetről, a regnáló bajnok vezetőedzője markáns kijelentést tett:
„Az edző felel az eredményekért, nem a klub vagy a játékosok. Európában (az Európa Ligát érti alatta – a szerk.) nem lehetnek illúzióink, nem sok megoldást látok a jelenlegi helyzetre, innentől a bajnokság a prioritás számunkra. A Roma szenzációs formában van, nincsenek elvárásaink a mérkőzéssel kapcsolatban, akik készek lesznek játszani, életük meccsét vívják majd.”

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek