2021. január 22. péntekVince, Artúr

NL: Játék nélkül kapja meg a három pontot Románia Norvégia ellen

 utolsó frissítés: 07:12 GMT +2, 2020. november 15.

A vasárnap este 21:45-re tervezett Románia – Norvégia összecsapást az UEFA eltörölte.

A norvég válogatott koronavírus-fertőzések miatt szombat este nem tudott elindulni az oslói repülőtérről, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pedig úgy döntött, hogy jelen esetben nem engedélyezi a mérkőzés halasztását.

Az UEFA szabályzata szerint, egy nemzeti válogatottnak 24 órával a mérkőzés hivatalos kezdési időpontja előtt meg kell jelennie az adott országban, különben zöld asztalnál elveszíti a mérkőzést. Bár az UEFA a különleges helyzetre való tekintettel megengedte a norvég küldötségnek, hogy vasárnap, azaz a meccs napján érkezzenek meg a román fővárosba, ez már nem fog megtörténni a fertőzések miatt. Ennek eredményeképp az úgy automatikusan az Európai Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága elé kerül.

A fegyelmi szabályzat ilyen helyzetekben nyilvánvaló, Norvégia válogatottja zöld asztalnál fogja elveszíteni a mérkőzést, Románia tehát játék nélkül három ponttal gazdagodik. Ez azért hatalmas szerencse, mert Románia az elmúlt öt alkalomból egyszer sem tudott nyerni a skandinávok ellen, sőt, az októberi mérkőzésen megalázó, 4-0-s vereséget szenvedett.

Borítókép: Echipa națională de fotbal a României oldal, Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek