2024. március 29. péntekAuguszta

Liga1: Botrányos véget érhet a Dinamo projektje

 utolsó frissítés: 06:22 GMT +2, 2020. november 15.

Szombat este a bukaresti Dinamo elmaradt meccset pótolt, a piros csapat az Astrát fogadta. A meccs 1-1-es döntetlennel végződött, ami azt jelenti, hogy sem a bukaresti sem a gyurgyevói gárda nem tudott ellépni az utolsó előtti, illetve az utolsó helyről.

Amint az ismeretes a Dinamo idén tulajdonost, edzői stábot és keretet is váltott, utóbbiba olyan szerzemények jöttek, mint például Aleix Garcia, aki a Mouscronban és a Manchester City-ben is megfordult, vagy Borja Valle, aki 9 szezont töltött Spanyolországban és a Deportivo La Corunában illetve az Elchében is futballozott. A felsorolás persze nem teljes, az alapjában véve spanyol légiósokra alapozó bukaresti gárda összesen 15 játékost szerződtetett, a kölcsönszerződések ebben nincsenek benne.

A keret ilyen szintű mennyiségi és minőségi feltöltése természetesen megterheli az új tulajok kasszáját, illetve csak terhelné, mert úgy néz ki, hogy egy nagyobb kezdeti összeg (600.000 euró) után elzárták a pénzcsapot. A dolognak különösen szép színezetet biztosít, hogy amint kiderült, Pablo Cortacero kölcsönpénzből fedezte a kezdeti kiadást. Cortacero az elején azt állította, hogy egy befolyásos és gazdag befektetési alap áll mögötte, amely kész komoly összegeket áldozni a klub felépítésére.

A helyzet természetesen elmérgesedett, a klub játékosai már három hónapja nem kaptak fizetést, így a spanyol „befektetőnek” egyre több kérdésre kellett válaszolnia. Cortacero Grimm-testvérekre jellemző kreativitással válaszolgatott, kitalálta például, hogy létezik a befektetési alap, csak éppen kihátrált az üzletből.

November 13-án a spanyol üzletember (?) egy sajtóközleményt is kiadott, miszerint jövő hétre megérkezik a pénz, amit már átutalt (kíváncsian várjuk). A Facebookon neki feltett kellemetlen szurkolói kérdésekre egyszerűen elérhetetlenné tette kis időre felhasználói fiókját, ami persze heves ellenérzéseket váltott ki.

A csődeljárás elkerülésére csak egy komoly pénzösszeg jelenthet megoldást, ennek pedig két forrása lehet: vagy Cortacero nyer a lottón, vagy eladják a klubot egy másik befektetőnek. A lottó nyereménynek valószínűleg nagyobb esélye van, figyelembe véve, hogy a GSP információ szerint a klubnak jövő nyárig ötmillió euró adósságot kell kifizetnie, valamint hétmilliót a most futó szezon lebonyolítására.

Vajon melyik befektető vállalna tizenkét millió eurót egy olyan csapatra, amely a veretes román élvonalban tíz találkozón mindössze hat pontot gyűjt?

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek