2021. június 25. péntekVilmos

Dan Petrescu: Vinícius legalább három hétre kidőlt, nem érdemes számolgatni

 utolsó frissítés: 14:58 GMT +2, 2020. október 30.

Amint arról már tájékoztattuk kedves olvasóinkat a CFR az Európa Liga csoportkörének 2. fordulójában 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a svájci Young Boys Bern együttesével.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Dan Petrescu megdícsérte játékosait, kiemelve a példás küzdőszellemet és a kiváló hozzáállást. A kolozsvári tréner azt is elmondta, hogy Vinícius már nem játszhat a válogatott szünetig, ami nagyon érzékenyen érintheti a gárdát. A brazil védő helyére beállt Maneáról azt mondta, hogy nagyon jó meccset játszott és a kapott gólért nem felelős, inkább a saját, valamint a csapat egészének számlájára írta a kapott találatot.

A regnáló bajnok edzője nem ment bele esélylatolgatásba, szerinte a csoport egyértelmű favoritja, az AS Roma elleni két meccs után derül ki, hogy hol is áll a CFR ebben a kvartettben. Egy, a román futballközeget korholó megjegyzés is kikívánkozott Petrescuból:

„Demokrációban élünk, mindenki azt kritizál, akit akar. Engem is kritizálnak számtalanszor. Én megmondtam, hogy a CSKA Szófia jó csapat, mindenki azt mondta, hogy rossz csapat, erre tessék, döntetlent játszottak Rómában.”

Az utolsó kérdésre a CFR-rel három bajnoki címet nyerő tréner azt is elmondta (immár sokadszor), hogy a kolozsvári csapat már nem vehet fel játékosokat az UEFA-listára, így a sérülések és az eltiltások komoly problémát jelentenek a Liga1 bajnokának.

Borítókép: Illusztráció, a kép a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón készült. Forrás: CFR 1907 Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek