2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka

BL: Páratlan bravúr, a Ferencváros döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel!

 utolsó frissítés: 23:57 GMT +2, 2020. október 28.

A Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a Dinamo Kijevet látta vendégül. Annak ellenére, hogy Dibusz Dénes a hazai csapat kapusa a találkozó előtt elmondta, hogy játékban az ukrán kirakatcsapat van a legközelebb a csoportból, súlyos aránytévesztés lett volna azt hinni, hogy egy kategóriában van a két együttes, még akkor is ha a magyar bajnok játszott hazai pályán.

Az ukrán gárda piaci értéke alulról súrolja a száz millió eurót, miközben a magyar bajnok nem éri el a harminc milliót, a vendégeket ráadásul az a Mircea Lucescu irányítja, akinek ez volt a 104. BL-meccse. Ennél több Bajnokok Ligája-találkozón csak öt edző ült kispadon. A háromszor drágább keret és az edzői tapasztalat egyértelműen a vendégek esélyességét jelentették, még akkor is, ha a Ferencváros edzője Szerhij Rebrov a Dinamo Kijev edzőjeként kétszer is legyőzte rendes játékidőben Mircea Lucescut.

A meccsen a Ferencváros kifejezetten bátran futballozott, nem fagyott le kiscsapat módjára, persze ezt várni lehetett, már a múlt heti, Barcelona elleni mérkőzésen is kitűnő mentalitással lépett pályára az akkor zöld-fehér, ezúttal zöld-feketében játszó csapat.

Bár a statisztikák egyenlő játékot mutatnak az első játékrészben, 6 lövés a hazai oldalon és 7 a Dinamóén, a Dinamo sokkal jobb volt és már az első negyedórában látszott, hogy nagyon nehéz meccs vár Tokmacékra. Lucescu csapata a 28. percben Cihankov tizenegyesével szerezte meg a vezetést, majd a 41. percben De Pena lövésével meg is duplázták előnyüket.

A második félidőben a meccs képe kiegyenlítődött, ehhez az kellett, hogy a Ferencváros továbbra is támadó felfogásban lépjen pályára, a Dinamo Kijev viszont kissé hátrahúzódjon, remélve, hogy a magyar bajnokot le tudja kontrázni. Az 59. percben nem bizonyult kifizetődőnek ez a stratégia, a Fradi nemcsak eljutott a tizenhatosig, hanem Tokmac révén szépíteni is tudott. A norvég játékos kiszorított helyzetből, éles szögből lőtt a rosszul védekező Kijev kapujába 2-1-re módosítva az eredményt.

A 86. percben Szidorcsuk ostoba faultot követett el és második sárgával mehetett is zuhanyozni. A Ferencváros értelemszerűen átvette a kezdeményezést. A kevés idő ellenére a Ferencvárosnak sikerült egyenlítenie. A 90. percben Laidouni rosszul találta el a labdát, így suta gólpasszt adott Bolinak, aki 4 méterről a kvázi üres kapuba tolta a labdát.

Mindent egybevéve a Ferencváros megérdemelten szerzett pontot a Bajnokok Ligája 2020-21-es kiírásában, annál a teljesítménynél, amit a Zöld Sasok a pályára tettek a Barcelona és a Dinamo Kijev ellen nemigen lehet többet várni. A magyar bajnok legközelebb november 4-én fogadja a  Juventust. 


Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló

Ferencváros – Dinamo Kijev 2-2 (0-2)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Kovacevic, Heister – Somália, Haratin – Sigér – Zubkov, Isael, Nguen
Edző: Szerhij Rebrov

Dinamo Kijev: Boyko – Kedziora, Zabarnij, Popov, Karavajev – Bujalszkij, Szidorcsuk, Saparenko – Cihankov, Suprjaha, De Pena
Edző: Mircea Lucescu

gólszerző: Nguen (59.) Boli (90.) ill. Cihankov (28. 11-esből), De Pena (41.)

Borítókép: Ferencváros Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek