2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Két játékos koronavírusos, rendkívüli szabályok a Groupamában a Fradi BL-meccsén

 utolsó frissítés: 07:03 GMT +2, 2020. október 27.

A Dinamo Kijev két labdarúgója koronavírusos megbetegedés miatt nem léphet pályára a Ferencváros ellen szerdán, a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.


    Az ukrán klub honlapjának hétfői közleménye szerint a kapus Hrihorij Buscsan és a hátvéd Vitalij Mikolenko tesztje lett pozitív, és bár az állapotuk kielégítő, mindketten karanténba vonultak.
    Szintén nem tart a csapattal Budapestre Vitalij Kuliba, a szakmai stáb egyik tagja, aki ugyancsak megfertőződött.

Rendkívül szigorú szabályoknak kell megfelelnie a Ferencváros otthonának, a Groupama Arénának a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

    Igaz András, a Groupama Arénát üzemeltető cég, a Ferencváros marketingügynöksége, a Sport Five Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn az M4 Sport Sporthíradóban arról beszélt, hogy az Újpest elleni szombati derbit követően rögtön megkezdték a pálya karbantartását, a nézőtér takarítását. Hozzátette, a BL-találkozóra - amelyen a stadion befogadóképességének harminc százalékát foglalhatják el a nézők a koronavírus-járvány miatt - körülbelül 16 ezer széket kell felmatricázni, valamint nagyjából öt-hatezer kartonbábút helyeznek el. Igaz András megjegyezte, az egyik legfontosabb feladat a teljes reklámmentesítés, hiszen az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) számára a BL a legféltettebb termék, és még egy több mint tízfős csapatot is a helyszínre küld annak érdekében, hogy minden megfelelően működjön.

    A Ferencváros az első hazai csoportmérkőzését, szerdán a Dinamo Kijev ellen még a Groupama Arénában játssza, ide a lezárások és az UEFA különböző előírásai miatt 5200 bérletet értékesíthetett a klub. Ezt követően a csapat átköltözik a Puskás Arénába, a Juventus és a Barcelona elleni összecsapásokra nagyságrendileg körülbelül még további 10 ezer bérlet talált gazdára.

    A vírusveszély miatt a legfontosabb szabály, hogy a stadion befogadóképességének csak a harminc százalékát használhatja ki a klub, emellett a létesítményt zónákra osztják, így például a játéktérre és az öltözőbe csak negatív teszt birtokában lehet belépni. Igaz András felhívta a figyelmet arra, hogy a stadion területén 60 darab kézfertőtlenítő pontot állítanak fel és maszkokat is osztanak majd, ugyanakkor mindenkinek azt javasolja, hogy már abban érkezzen az összecsapásra.    
    A szerdán 21 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

(mti./hírszerk.)
Borítókép: Ferencváros Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek