2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Kibrusztolt győzelemmel tapad a CFR a Craiovára

 utolsó frissítés: 12:15 GMT +2, 2020. október 26.

A Liga1 8. fordulójában a Kolozsvári CFR idegenbe utazott a Voluntari együtteséhez. Dan Petrescu csapatában először láthattuk Vojtust a kezdőben, a szlovák játékos csatárként játszott Pereira és Chipciu között. A két ifi ezúttal Ciobotariu és Itu volt, utóbbi a sérülése óta először szerepelt a regnáló bajnok keretében.

Az első félidő inkább a CFR-é volt, a kolozsvári alakulat már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést, Deac lövését azonban  Rîmniceanu blokkolni tudta. A 17. percben Pereira lőhetett némi pontatlankodás után, lökete azonban Armaș lábáról a mezőnybe pattant. 

A CFR nem tudott betalálni az első játékrészben, így Dan Petrescu változtatni kényszerült csapata taktikáján, apró érdekesség, hogy a taktikai módosítások ezúttal nem jártak személyi változtatásokkal is.

A második félidőben egyértelműen ellenfele fölé nőtt a CFR, minden lényeges statisztikai mutatóban legyőzte a hazai gárdát, 60% labdabirtoklás mellett hét lövésből kettő talált kaput, sokatmondó adat, hogy ebben a 45 percben a Voluntari nemhogy nem talált kaput, mégcsak próbálkoznia sem sikerült.

A kőkemény mezőnyfölényt a CFR először az 55. percben értékesíthette volna, Chipciu szabadrúgása azonban a kapufán csattant, a kipattanót pedig Pereira fejelte a kapu fölé. A nyomást a CFR számára egyre fontosabbá váló Itu váltotta konkrét előnyre, az ifijátékos a 72. percben egy igazán szemfüles gólt szerzett. 

A gól után sem lett jobb semmivel a hazaiak játéka, azt a védekezést, amit a CFR mutatott a pálya középső harmadában, tanítani lehetne. Mindent egybevéve Dan Petrescu tökéletes taktikai változtatásokkal fordította a maga javára a meccset a második félidőben, ez a győzelem legalább annyira írandó a számlájára, mint a játékosokéra. Ami még nagyon fontos, hogy a Craiova meglepő veresége hazai pályán a Clinceni ellen sokba került, hiszen megfeleződött a két csapat közti különbség. Hogy a CFR egyedül lesz-e a második helyen vagy felzárkózik a FCSB is egy  Hermannstadt elleni győzelemmel, hétfőn kiderül. 

Liga1, 8. forduló

Fc. Voluntari - CFR Kolozsvár 0-1 (0-0)

FC VOLUNTARI: Rîmniceanu - I. Costin (Mihai 88.), Balaur, Armaș, Kocic - Borțoneanu (Ricardinho 78.), De Lucas, I. Gheorghe - A. Popa (Anderson 85.), Betancor (Stoica 78.), Eric (Lopes 61,)
Cserepad: Lavin, Chilili, Achim, Miranda, G. Puel, Fonseca, V. Mihai, Da Veiga Lopes, I. Stoica
Edző: Mihai Teja

CFR CLUJ: Bălgrădean - Manea, Ciobotariu, Burcă, Cestor (Susic 64.) - Itu (Djokovic 80.), Luis Aurelio, Deac (Soares 85.) - Chipciu, Vojtus (Rondón 85.), Pereira (Păun 80.)
Cserepad: Sandomierski, Susic, Latovlevici, William Soares, Djokovic, Păun, Costache, Carnat, Rondón
Edző: Dan Petrescu

gólszerző: Itu (72.)
Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek