2020. november 28. szombatStefánia

Nem számít a csonka keret, brillírozó ifijeivel a Gyergyó vezeti a ligát

 utolsó frissítés: 14:41 GMT +2, 2020. október 24.

Mozgalmas éve van a Gyergyói HK-nak, először rengeteg új igazolással erősített (lásd ITT és ITT), majd hét meccsen mindössze két győzelmével a vártnál halványabban kezdte az Erste Ligát. Ezt egy kitűnően időzített edzőváltás követte, majd a koronavírussal is meg kellett küzdenie a piros fehéreknek.

A fertőzések miatt a Hoki Klub el akarta halasztani a Sapientia elleni meccsét, és bár a felek megegyeztek, a Román Jégkorong Szövetség megvétózta a döntést. Ezt követően a Gyergyó 22-én és 23-án is játszott a Sapientia U23-mal, a vezetőség nagyon észszerűen nem támasztott elvárásokat a találkozók elé.

Játszunk, ahogy lehet A 14 nap alatt az Erste Ligában lejátszott hét meccs után kicsit sem hiányzott erre a...

Posted by Gyergyói Hoki Klub on Thursday, October 22, 2020A meccsek egyik különlegessége az volt, hogy négy 16-17 éves, juniorkorú játékost is foglalkoztatott a HK, Antal Csongor, Berecky Ákos, Kosza Kristóf és az első felnőtt meccsén betaláló Lázár Menyhért annyira kitett magáért, hogy a klub Facebook-posztban is kiemelte őket.

A piros-fehér csapat végül mindkét meccsét megnyerte, előbb 4-2-re, majd 9-4-re győzte le ellenfelét és ezzel a két győzelemmel (valamint a Steaua ellen aratott 6-0-s és 4-3-s sikerrel) a román élvonal első helyére lépett. Hiába tehát a vírus és a román szövetség „enyhén” malíciózus hozzáállása, a Gyergyói HK vezeti a ligát.

Mindent egybevéve a gyergyói csapat jól kezeli a helyzetet, de sok még a tennivaló. Szilassy Zoltán edző a jégkorongblog.hu kérdéseire elmondta, hogy a kevés bevethető játékos miatt nehéz helyzetben van a csapat, valamint arra is felhívta a figyelmet, hogy a rájátszása szezon legfontosabb része, így arra kell koncentrálni.

„Sajnos nagyon kevés hadra fogható hokisunk van ebben a pillanatban, miközben szinte edzés nélkül kell mérkőzéseket játszanunk. A legfontosabb tehát, hogy a játékosok meggyógyuljanak, és ismét megfelelő kerettel tudjunk kiállni, ez addig igazából csak tűzoltás. A hosszú távú tervünk nem lehet más, mint hogy a rájátszásra álljunk úgy össze, hogy a szezon legfontosabb részében tényleg eredményesek és sikeresek lehessünk. ”

Borítókép: Gyergyói HK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek