2020. november 28. szombatStefánia

Fennállásának legnehezebb időszakát éli a CSM Bukarest

 utolsó frissítés: 12:35 GMT +2, 2020. október 21.

Fennállásának legnehezebb időszakát éli a román CSM Bukarest sportklub az anyagi nehézségek miatt - jelentette ki kedden Gabriela Szabo elnök, egykori olimpiai bajnok futó.


    Az egyesület legeredményesebb szakosztálya a női kézilabda; a csapat jelenleg a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel az A csoportban, a Ferencvárossal együtt.
    Szabo elmondta, hogy az anyagi problémák tavaly februárban kezdődtek, amikor a főtámogató bukaresti főpolgármesteri hivatal csökkentette a klub finanszírozására fordított összeget, ezért több szakosztályt kénytelenek voltak megszüntetni azért, hogy a női kézilabdacsapat folytathassa.

    Közölte, mindent megtettek, hogy a megmaradt együttesek sikeresen működjenek, így az ő lelkiismerete tiszta. Ezzel azokra a bírálatokra válaszolt, amelyek a klub vezetőségét érték. Vasárnap a női kézilabdacsapat játékosai a Ferencváros elleni mérkőzés előtt - amelyet a román csapat nyert meg 25-19-re - olyan feliratú pólókkal léptek pályára, hogy "Tartsátok tiszteletben a munkánkat!", "Tartsátok be ígéreteiteket!", amivel elégedetlenségüket jelezték a bértartozások miatt.
    Szabo nem cáfolta, hogy elmaradások vannak a fizetések folyósításában, ugyanakkor közölte, ez nemcsak a női kézilabdacsapatot, hanem az egész klubot érinti. A játékosok vasárnapi tiltakozásáról kijelentette: megértik, de nem tudnak egyetérteni vele.

(mti./hírszerk)
Borítókép: CSM Bucuresti Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek