2020. november 28. szombatStefánia

Hivatalos! Bölöni László mától a Panathinaikos edzője

 utolsó frissítés: 19:36 GMT +2, 2020. október 19.

Amit néhány napja már sejteni lehetett, a jövőben Bölöni László irányítja a Panathinaikosz labdarúgócsapatának szakmai munkáját. A hír már néhány napja napvilágot látott, a görög klub azonban csak hétfőn 19:30-kor tett hivatalos bejelentést. 


    Az athéni klub a honlapján jelentette be, hogy délutáni edzést már a 67 éves új vezetőedző tartja, a hivatalos bemutatóra pedig kedden kerül sor.

    Kiemelték, hogy Bölöni játékosként BEK-et nyert a Steaua Bukarest gárdájával 1986-ban, légióskodott Belgiumban és Franciaországban, míg a román válogatottban több mint száz alkalommal lépett pályára. Emlékeztettek, hogy 41 éves korától edzősködik, dolgozott egyebek mellett belga, francia, portugál és görög (PAOK) kluboknál, illetve irányította a román válogatottat. Idén már két belga csapatnál (Royal Antwerp, Gent) is megfordult, legutóbbi állomáshelyén augusztusban írt alá, de három mérkőzés után, egy hónappal ezelőtt távozott.
    A 20-szoros görög bajnok Panathinaikosz a most zajló bajnoki idényben négy mérkőzés után még nyeretlen, két döntetlennel és két vereséggel a 11. helyen áll a 14 csapatos mezőnyben.
    A görög gazzetta.gr sportoldal információja szerint Bölöni megbízatása 2022 nyaráig szól, éves fizetése pedig eléri 400 ezer eurót.

(mti./hírszerk.)
Borítókép: Panathinaikos Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek