2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola

NL: Ausztriától is kikapott Románia, tovább mélyül a válság

 utolsó frissítés: 03:35 GMT +2, 2020. október 15.

Románia azt az Ausztriát fogadta a Nemzetek Ligája csoportkörének 4. fordulójában, amely ellen az egyetlen győzelmét szerezte a sorozat második évadában.

Mirel Rădoinak nagy szüksége volt a győzelemre, hiszen néhány nap alatt két fájdalmas vereséget is elszenvedett a csapata, először Izland ejtette ki Romániát  az Európa-bajnokság vigaszágáról, majd Norvégia mártott négy gólt a vérző sebbe.

Az előzményeknek megfelelően a hazaiak keményen nekimentek osztrák ellenfelüknek, bátor támadófocival próbálták feltörni a Dragovic és Hinteregger jelentette reteszt. Az első félidőben Ausztria fölé tudtak kerekedni, hat lövésükből kettő talált kaput, Franco Foda csapatánál ez az arány 3/0 volt.


A második félidőben a visszájára fodult a játék képe, Ausztria dominált, Rădoi hiába próbálta friss emberekkel pótolni csapatát, Alabáék átvették a kezdeményezést. Az osztrák nyomás a 76. percben érett góllá, Schöpf tíz méteres lapos lövését nem tudta védeni Tătărușanu. A hátralevő bő negyed órában mindent megpróbált Mirel Rădoi szövetségi kapitány, Deacot Pușcaș, míg Stanciut Iancu váltotta, kaput találó lövésre azonban nem futotta a hazaiaknak.

Mindent összevetve egy félidőt játszott jól a román válogatott, ez pedig a Nemzetek Ligája B-ligájában nemigen elég semmire, nem is csoda, hogy a mérkőzés után heves nyilatkozatok születtek a játékról, az eredményről, a kapitányról és a futballról is. A román futballválság tovább mélyül, kilábalni belőle legközelebb november 15-én lehet, amikor Norvégia látogat Tătărușanuékhoz.

Borítókép: Illusztráció, a román válogatott Ausztria elleni első meccséről, forrás: Román válogatott Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek