2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola

Szívproblémái miatt vonul vissza a CFR exjátékosa

 utolsó frissítés: 12:01 GMT +2, 2020. október 14.

A román futballt követők közül senkinek nem kell bemutatni George Țucudeant. A 29 éves középcsatár 316 mérkőzésén elért 100 góljával írta be magát a romániai élvonal történetébe, ezalatt (három különböző csapattal) öt bajnoki címet nyert, de két Románia Kupát és két Szuperkupát is elhódított.

Az egyéni elismerések sem kerülték el az aradi származású futballistát, kétszer díjazták gólkirályi címmel, ezen kívül 2018-ban az Év Játékosa díjat is bezsebelte.Țucudean sokáig volt „vándormadát”, pályafutását az UTA-ban kezdte, majd 2010-11-ben került a bukaresti Dinamo kötelékébe, ezután a Standard Liege következett, majd a Charlton Athletic, a FCSB és a marosvásárhelyi ASA. Külföldön nem tudott beilleszkedni, a Liga1-ben viszont ontotta a gólokat. Utolsó éveiben a CFR-ben játszott, akivel zsinórban három bajnoki címet is szerzett.

Egyre erősödő szívritmuszavarai miatt a 2019-20-as szezonban már csak 12 meccsen kapott lehetőséget, ezeket azonban egyetlen esetben sem játszotta végig, ezek után nem meglepő, hogy 29 évesen, a legjobb évei előtt, a visszavonulás mellett döntött. A játékos az Antena Sportnak adott interjú során jelentette be pályája végét.

Borítókép: George Țucudean Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek