2024. március 29. péntekAuguszta

NL: Hagi kiborult, Norvégia úgy elverte Romániát, mint jég a határt - Videó

 utolsó frissítés: 06:58 GMT +2, 2020. november 15.

Vasárnap este a román labdarúgó-válogatott Norvégiában tette tiszteletét. A skandinávok hét közben hazai pályán estek ki Szerbia ellen az Európa-bajnokság selejtezőiből, így Rădoi csapata joggal érezhette, hogy van némi keresnivalója a csoportmeccsen.

A fentiek ellenére a norvég nemzeti tizenegy méretes verést adott Romániának, Haaland már a 13. percben betalált, majd 25 perc múlva Sörloth növelte az előnyt. Mivel a Dortmund új üdvöskéje kétszer beköszönt a második félidőben is a vége 4-0-s méretes zakó lett. A szombaton és vasárnap rendezett 27 meccsen Tătărușanuék kapták a legnagyobb verést, ami érthetően kiverte a biztosítékot a román futball legnagyobb legendájánál, Gheorghe Haginál.

A ,,Kárpátok Maradonája” becenévre hallgató 55 éves szakember 20 percen keresztül beszélt a Digi Sportnak és annak ellenére, hogy megpróbált pozitívnak tűnni, igen súlyos megjegyzéseket vágott a román futball fejéhez.

Hagi szerint nincs min szégyenkezni, ennyit tud a román válogatott, ez a valóság, sőt ha a román futball nem kezd el építkezni, a jövő még ennél is rosszabb lesz. A román sajtó is megkapta a magáét burkoltan, a Viitorul tulajdonosa arra emlékeztetett, hogy két hete még mindenki optimista volt, most pedig mindenki negatívan áll hozzá, mindössze egy meccs kellett ahhoz, hogy megváltozzon a sajtó hozzáállása és ezen keresztül a közhangulat is. Az egykori román válogatott nyilvánvalóan a román sportmédia szenzációhajhász stílusára utalt ezzel a megjegyzéssel.

Hagi a ProTV-n Mirel Rădoi szövetségi kapitányt sem kímélte, akinek két félig költői kérdést tett fel, az egyik hogy miért nem azt a játékrendszert használta, amiben igazán jó, a másik, hogy miért változtatja ilyen sokat a meccskeretét. A Real Madridban és a Barcelonában is megforduló egykori válogatott csapatkapitány azt is kiemelte az interjúban, hogy a játékosok az utolsók, akiket kritizálni kellene ezért a katasztrofális eredményért.

Az biztos, hogy a román futball bajban van, ilyen verést 2015 óta egyszer kaptak, akkor is a Norvégiánál lényegesen komolyabb játékerőt képviselő Spanyolországtól. A 2010-es világbajnoktól és a világ egyik legdurvább keretétől ki lehet kapni 5-0-ra (nem szép, de indokolható), viszont egy ilyen eredmény Norvégia ellen kimeríti a „védhetetlen” kategóriát. A dolgot sulyosbítja, hogy tavaly az Európa-bajnokság selejtezőiben még egy szinten voltak a gárdák, kétszer is találkoztak a csoportmeccsek során, mindkétszer döntetlen született, de az első bukaresti meccsen a skandinávok csak szerencsés körülmények között, a hosszabbításban tudtak egyenlíteni. 

Hogy meddig tart a román futball mélyrepülése, valamint, hogy Hagi megszólalása pusztán a problémára hívja fel a figyelmet, vagy egyfajta bejelentkezés a szövetségi kapitányi posztért (Rădoi menesztése esetén) még a jövő zenéje, de természetesen tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.

Borítókép: Norvég Labdarúgó-szövetség Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek