2020. október 27. keddSzabina

EL: Hiába a nagy kapkodás, simán kiesett a FCSB a Slovan ellen

 utolsó frissítés: 10:52 GMT +2, 2020. szeptember 25.

Az Európa Liga 3. selejtezőkörében a FCSB a Slovan Liberecet fogadta. Bármelyik másik évben a bukaresti csapat számított volna enyhe favoritnak, idén azonban az egykori juhász csapatának nagyjából annyi esélye volt a továbbjutásra, mint vízilónak az Epsom Derby megnyerésére.

A FCSB-nél tíz napja felütötte fejét a koronavírus és dacára annak, hogy a klub többször is lenyilatkozta, hogy szabályszerűen jár el a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatban, a fertőzöttek száma egyre nőtt, mígnem szerda este hivatalosan már csak 9 elérhető felnőttjátékos maradt a keretben.

Az egykori Steaua természetesen nem tudta elviselni ezt a blamát, ezért kétségbeesetten (és komikusan) megkereste a Liga1 csapatait, hogy játékosokat tudjanak szerezni a csehek elleni összecsapásra. Sajtóhírek szerint a FCSB vezetősége el akarta kérni az Astra teljes védelmét (ez már önmagában közröhej), ez persze nem sikerült még úgy sem, hogy kiesés esetén visszaadták volna őket, így kénytelenek voltak beérni a Hermannstadt játékosaival, David Caiado középpályást és a nemrégiben még Sepsiszentgyörgyön játszó Goran Karanovicot is meg tudták szerezni. Rajtuk kívül a két éve FCSB-s, jelenleg klubnélküli Gabriel Enachét is sikerült elcsábítaniuk. 

A fentiek ellenére Gigi Becali nem gondolta úgy, hogy csapata kevesebbet érne, egészen nevetséges, 100.000 euró fölötti összeget kért összeverbuvált csapatának a közvetítési jogaiért, amit természetesen sem a Look, sem a Digi, sem a ProTv nem fizetett ki, így a jogok a PrimaTV-nél landoltak.

A meccs „élményéhez” legközelebbi érzelem a szekundér szégyenérzet, Karanovic már 10 perc után megsérült, az egy héttel ezelőtt még a Liga2-ben játszó Ștefan Cana pedig kiállíttatta magát fél óra után. Ki gondolta volna, hogy egy 20 éves, Liga2-es játékosnak nincs meg a kellő tapasztalata és tudása az Európa Ligához?

Bár Cătălin Straton mindent védett amit lehetett, a második félidő közepén Yusuf egy szöglet után megszerezte a vezetést a vendégeknek, 18 percre rá pedig (ugyancsak egy szöglet után) Matousek is betalált, kialakítva ezzel a 0-2-es végeredményt.

Eközben a Liga1 regnáló bajnoka, a kolozsvári CFR idegenben győzte le a svéd bajnok Djurgarden együttesét és jutott az Európa Liga selejtezőinek rájátszásába, ahol a finn KuPS lesz az ellenfele.

Borítókép: FCSB Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek