2020. október 27. keddSzabina

EL: A CFR kiverte a Djurgardent, már csak egy meccsre a csoportkör

 utolsó frissítés: 22:05 GMT +2, 2020. szeptember 24.

Az idei Liga1-ben négy meccsen 10 pontot gyűjtő CFR idegenbe utazott a Djurgarden együtteséhez az Európa Liga 3. selejtezőkörében.

Dan Petrescu meglepően offenzív, 4-1-3-2-es felállást választott, ennek megfelelően a CFR uralta a jó iramú első húsz percet, lefocizásról azonban nem szólt a fáma, két fegyelmezett gárda csapott össze Svédországban. Hatalmas helyzetek egyik csapat játékát sem jellemezték, a kisebb lehetőségek viszont igen, az első játékrészt a Djurgarden abszolválta több kaput találó lövéssel (2-0), nyomasztó fölényről azonban szó sem lehetett.

A CFR főleg a jobb oldalt erőltette, Dan Petrescu csapata magasan és laposan, erőből és ívelve is próbálkozott beadásokkal, általában ezek igen kis hatásfokkal jutottak el a támadókhoz. Rondón hozta a szokásos hajtós futballját, Omrani viszont indiszponáltan, kedvetlenül játszott.

Két gyanús eset is volt az első félidőben, a 16. percben Djokovicot szerelték gyanús körülmények között, a 44. percben pedig tizenegyest kaphatott volna a CFR, a Deac elleni fault azonban a tizenhatos vonalán kívül kezdődött, így a játékvezető csak szabadrúgást ítélt, amit a sértett a kapu fölé rúgott. 

A második félidőben 9 perc alatt betalált a CFR, Deac baloldali beadását Vinícius fejelte a svéd kapuba, ezzel megszerezve a hőn áhított vezetést a kolozsvári gárdának.Dan Petrescu csapata nem vett vissza különösebben a gól után, a Djurgarden viszont érezhetően idegesebben focizott. A játék annyira volt nyílt, amennyire a jelen helyzetben a kolozsvári bajnokcsapat akarta, a CFR középpályája uralta a mezőnyt. A vendégek edzője ezúttal nemcsak a csapatát nem vonta vissza, hanem védekező cserét sem eszközölt, Omrani helyére Debeljuh, míg Păun helyett Pereira lépett pályára. 

A 75. percben minden eldőlhetett volna, Camora beadása után röviden szabadított fel a svéd védelem, Rondón pedig fantasztikus mozdulattal csapott le a labdára, amely a kapufán csattant. A 81. percben még ha véletlenül is, közel járt az egyenlítéshez a Djurgarden, Bălgrădeannak kellett bravúros mozdulattal kitornászni a bal alsó sarokból Karlstrom Ulvestadt sarkán megpattanó lövését. 

A CFR kapuja érintetlen maradt, így Dan Petrescu együttese a litván Süduvát búcsúztató finn KuPS együttese ellen játszik a csoportkörbe kerülésért. 

Európa Liga selejtező, 3. kör

Djurgarden - CFR 0-1 (0-0)

Djurgarden (4-3-3): Bartveit - Witry, Une Larsson, Augustinsson, Kack - Ulvestad, Karlstrom, Edwards - Radetinac, Eriksson, Chilufya
Cserepad: Vaiho, Walker, Ring, Holmberg, Barkroth, Kujovic, Mitku
Edző: Kim Bergstrand

CFR Kolozsvár (4-1-3-2): Bălgrădean - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu - Deac, Păun, Djokovic - Omrani, Rondon
Cserepad: Sandomierski, Manea, Pereira, Debeljuh, Chipciu, Hoban, Cestor
Edző: Dan Petrescu

gólszerző: Vinícius (54.)

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek