2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

A Mainz nyilatkozott Szalai ügyében

 utolsó frissítés: 14:49 GMT +2, 2020. szeptember 23.

Ahogy arról tájékoztattuk olvasóinkat a Mainz 05 futballklub kitette Szalai Ádámot a keretéből, aki valószínűleg kénytelen lesz új csapatot keresni magának.

A döntés rendkívül meglepő, hiszen két héttel ezelőtt még játszott kupameccsen, a vasárnapi Lipcse elleni bajnokin azonban már keretbe sem került. Achim Beierlorzer vezetőedző szakmai okokra hivatkozott a kimaradással kapcsolatban, Rouven Schröder sportigazgató azonban egyenesen azt mondta, hogy a továbbiakban nem számítanakaa magyar válogatott támadó játékára.

A Bild és a Wiesbadener Kurier szerint a történet mögött inkább pénzügyi okok állnak. A német lapok szerint a klub megígérte a járvány alatt a fizetésük egy részéről lemondó játékosoknak, hogy a tévés pénzek beérkezése után, aki igényli megkapja eredeti járandóságát. A cikkek szerint a magyar támadó igényt tartott az anyagiakra.

A mainzi klub az Index megkeresésére cáfolta ezeket a híreszteléseket, ragaszkodott ahhoz, hogy Szalai Ádám csak sportszakmai okok miatt távozik, továbbá a következő nyilatkozatot adta:

„A médiában megjelent, hogy a klub biztosítékot nyújtott arra, hogy a játékosok mindenképpen visszakapják azt a pénzt, amelyről lemondtak a járvány időszakában, ez azonban nem így van. Az egyesület annyit mondott, ha pénzügyileg újra stabil lábakon áll, megpróbálja visszafizetni az összeget azoknak, akik igényt tartanak rá. Tehát a játékosok tisztában voltak azzal, hogy fennállhat a lehetősége, hogy véglegesen le kell mondaniuk erről a pénzről".

Borítókép: Mainz 05 Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek