2020. október 27. keddSzabina

Sepsi Style: Megint Safranko, megint meccsvégi egyenlítés

 utolsó frissítés: 21:12 GMT +2, 2020. szeptember 19.

A Liga1 4. fordulójában a Sepsi OSK a Viitorul együttesét fogadta.
A meccs előtt derült ki, hogy a szombat délelőtti edzésen Aurelian Chițu a Viitorul szélsője szalagszakadást szenvedett, így Ruben De La Barrera vezetőedzőnek már a meccs előtt újra kellett gondolnia a csapattaktikát.

Az első félidőben mindössze egy érdekes, és az OSK rajongói szempontjából szomorú momentumot láthattunk, mégpedig Ciobanu 40, percben megszerzett vezető gólját. A találathoz hatalmas szerencse kellett, a labda megpattant és irányt váltott Fofanán, majd lehetetlen szögből esett a kapuba.

A játékrész többi része jó iramú futballal telt, de mindkét csapat ki tudta oltani a másik előrejátékát, így helyzeteket nemigen láthattunk.

A második félidő elején is veszélyesebb volt a bal szélt erőltető Viitorul. A második gól megszerzése többször is a befejezésen múlt, a múlt szezonban Jászvásáron 12 meccsen hét kanadai pontot (5 gól, 2 gólpassz) gyűjtő Luckassen nem egy helyzetet puskázott el, de Cristian Iancu is lőtt egy kapufát a 65. percben.

A Viitorul kihagyta az összes helyzetét a Sepsi meg köszönte szépen és Safranko révén kiegyenlített a 82. percben.

Mindent egybevéve rosszul játszott a Sepsi és nem érdemelt pontot, a Viitorul jobb volt ezen a találkozón, de a futball örök igazsága, hogy pontot nem az kapja, aki megérdemli, hanem az aki megdolgozik érte. A Sepsi pedig megdolgozott érte. Nagy szerencséje a Liga1-nek, hogy Safranko kizárólag a 80. perc után hajlandó focizni, képzeljük csak el mi lenne szegény román élvonallal, ha a szlovák támadó minden meccsen rúgna egy mesterhármast.

A viccet félretéve ugyanazt tudjuk elmondani mint múlt héten. A Sepsi nem focizott túl jól, de egy pillanatra sem adta fel, és sok munkával és akarattal egy nála jobb csapat ellen szerzett egy pontot. Ezek a pontok pedig nagyon sokat érhetnek a végelszámolásnál. Az OSK most az egyik legnehezebben megverhető csapat a Liga1-ben, eddig négy felsőházi kerettel találkozott, akik között ott van a tavalyi bajnok és az ezüstérmes is, és így is csak egyetlen vereséget szenvedett. 

Az OSK a következő meccsét az idei szezon meglepetéscsapata, a FCSB-t is legyőző Voluntari ellen vívja idegenben.

Liga1, 4. FORDULÓ

SEPSI OSK – VIITORUL 1-1 (0-1)

SEPSI: Collado – Csiszér (Dimitrov 10.), Bouhenna, Mitrea - Nouvier, Purece, Fofana, Aganovic, Fl. Ștefan - Carnat, Safranko
Cserepad: Niczuly, Fülöp I., Tincu, Achahbar, Dimitrov, M. Ștefănescu, Bajrovic, Fülöp L., Golofca
Edző: Leo Grozavu

VIITORUL: Cojocaru - Boboc, Mladen, Ghiță, Dussaut - Ciobanu, C. Matei, Casap - Iancu, Luckassen, Mățan
Cserepad: Căbuz, Dobrosavlevici, A. Georgescu, Bodișteanu, Miguel Macho, G. Ganea, A. Pitu, De Nooijer
Edző: Ruben De La Barrera

Gólszerzők: Safranko (82.) ill. Ciobanu (40.)

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek