2020. október 21. szerdaOrsolya

Női Euroliga: A Sopron pályázhat a rendezésre

 utolsó frissítés: 10:11 GMT +2, 2020. szeptember 19.

A Sopron Basket pályázhat a női kosárlabda Euroliga átszervezett idényében az egyik csoport küzdelmeinek a megrendezésére.


    A nemzetközi szövetség (FIBA) csütörtökön közölte, hogy a koronavírus-járvány miatt csak november végén, új csoportbeosztással rajtol el a 2020/21-es idény. Eszerint a 16 csapatos főtáblán november 29. és december 5. között kerül sor az első körre egy helyszínen, "buborékos" formában, négycsapatos csoportokkal, három-három mérkőzéssel. Ezt január 17. és 23. között követi egy újabb kör, ezzel zárul az alapszakasz. Az új rendszerben a Sopron Basket a D csoportba kapott besorolást a török Galatasaray, a Bourges és a szintén francia Basket Landes társaságában. A csoportokból az első kettő jut majd tovább a rájátszásba.
    Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője szerint a magyar bajnok pályázhat az egyik csoporttorna lebonyolítására.
    "Megkezdjük a puhatolózást a FIBA-nál, remélem, az elmúlt négy-öt év referenciái megfelelőek lesznek" - nyilatkozta pénteken az M4 Sport Sporthíradójában utalva arra, hogy Sopron adott otthont 2018-ban és 2019-ben is az Euroliga négyes döntőjének. Az ügyvezető hozzátette, így csak egy külföldi helyszínre kellene elutazniuk, amit meg tudnának oldani chartergéppel.
    Az alapszakasz után az Euroliga playoffra március 14-20. között kerül sor szintén egy helyszínen, egy "buborékban", ahol oda-visszavágós alapon mérkőznek meg egymással a felek.

Borítükép: Sopron Basket Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek