2020. október 27. keddSzabina

Videóval és infókkal mutatjuk be a Ferencváros következő ellenfelét

 utolsó frissítés: 15:06 GMT +2, 2020. szeptember 17.

Amint arról szerda este tájékoztattuk kedves olvasóinkat a Ferencváros nagy bravúrt végrehajtva búcsúztatta a CFR-t őrült meccsen kiverő, horvát bajnok Dinamo Zagrebet  a Bajnokok Ligája selejtezősorozatában.

A magyar bajnok Lovrencsics és Uzuni góljával 2-1-re győzött, és a Celtic után ismét egy lényegesen erősebb ellenfelet búcsúztatott. A másik ágon a Qarabag és a Molde csapott össze, ennek a párharcnak a győztese fog a Fradival találkozni 23-án, szerdán 21:00-kor a kétmeccses PlayOff odavágóján.

A találkozót hosszabbításban a tavaly a norvég bajnokságot behúzó Molde nyerte tizenegyesekkel. A rendes játékidőben 0-0-ra végződött, bár az az igazság, hogy a Qarabag végigtámadta a mérkőzést, enyhe labdabirtoklási fölényük (53%) ellenére 17-8-ra nyerték a lövések arányát. A tizenhét alkalomból 8-szor találtak kaput, a Molde esetében ez a szám mindössze 3.

A Qarabag végigtámadta a mérkőzést, de gyakorlatilag kihagytak mindent, a skandináv csapat (némileg meglepő módon) finoman fogalmazva sem volt a helyzet magaslatán védekezéskor. Az azeriek futballját elviekben a Ferencváros egy magasabb szinten tudja játszani, így taktikai előnyben lehet Rebrov csapata. A Molde a hosszabbításban is eldönthette volna a párharcot, azonban Hussain a 102. percben büntetőt hibázott.

A norvég gárda értékét a mértékadó transfermarkt.de portál 12.85 millió euróban határozza meg, ez kicsivel több, mint a Ferencváros keretértékének a fele, ez persze nem jelent sokat, az azonban már annál inkább, hogy a gárda nagyon nagy százalékban norvég játékosokra épít, mindössze négy olyan játékosuk van, akinek a neve mellett nem szerepel a norvég zászló. Figyelembe véve, hogy a norvég utánpótlás azért nem ontja magából a tehetségeket, ezen a ponton is előnyben lehet a minőségi légiósokat foglalkoztató Ferencváros.

Mindent egybevéve ez a Molde távolról sem tűnik Celtic, vagy Dinamo Zagreb kaliberű ellenfélnek, sőt ha őszinték akarunk lenni, akkor játéktudásra inkább az Universitatea Craiova szintjén lehet, mint a skót bajnokén, így nem kell tőle tartania a Zöld Sasok szurkolóinak, ahogy a játékosoknak sem. Szerencsére erről szó sincs, hiszen a Stabaekban is megfordult Franck Boli enyhén szólva is magabiztosan nyilatkozott szerda este az NSO-nak:

„Nem akarok nagyképű lenni, de szétszedjük őket. Futballoztam Norvégiában, ismerem a Moldét, és mondhatom, hogy velük akartunk játszani. Már legyőztük a Celticet, a Dinamo Zagrebet, és nincs okunk tartani a Moldétól sem ”

Borítókép: Ferencváros Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek