2020. október 27. keddSzabina

Horvát sajtó: Erős volt a gulyásleves, milliókat veszített a Dinamo a kieséssel

 utolsó frissítés: 13:06 GMT +2, 2020. szeptember 17.

  Milliókba kerültek a Dinamo játékosainak baklövései a klubnak - írta a Jutarnji List című horvát napilap csütörtökön, egy nappal az után, hogy a Ferencváros hazai pályán 2-1-re legyőzte a horvát Dinamo Zagreb csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája (BL) selejtezőjének 3. fordulójában.


    Semmi sem lett a BL-ből, az ötmillió euróból, amennyit a Dinamo kapott volna a győzelemért, semmi sem lett a 20 millió euróból, amennyit akkor kapott volna a klub, ha sikerül bejutnia a BL csoportkörébe - írta az újság kommentárjában.
    A Dinamo Budapesten amellett, hogy vereséget szenvedett a pályán, igazi pénzügyi veszteséget élt meg - áll a cikkben.
    A lap szerint reálisnak kell lenni: ez a Dinamo nem való a Bajnokok Ligájába, nagyobb esélyekkel indul az Európa-ligában, ha egyáltalán sikerül kvalifikálnia magát.
    "Túlélték a vámpírok éjszakáját Erdélyben, de a magyar gulyásleves túl erős volt Mamic csapatának" - fogalmazott az újság utalva arra, hogy a zágrábiak az előző körben 11-esekkel nyertek Kolozsváron a CFR ellen.
    A Vecernji List című horvát napilap szerint a Dinamo jobb volt a Ferencvárosnál, de úgy látszik ez nem a horvát csapat napja volt. Az együttes túl korán esett ki, már a selejtező 3. fordulójában, a horvát szurkolóknak pedig nem lesz könnyű ezt megrágni és megemészteni .
    A magyarok nem mutattak látványos játékot a horvát csapattal szemben, mégis egy meccs után a Ferencváros jutott tovább a playoffba, a legjobb klubcsapatok versenyébe, míg a Dinamo csak a második legjobb csapat címért versenyezhet az Európa-ligában - írta az újság.
    Az Index.hr hírportál szerint Zoran Mamic tréner a Ferencváros hőse.
    Nem a játékosokról kell beszélni, az a hibás, aki olyan felállásban küldte őket pályára, hogy előtérbe kerültek minőségbeli hiányosságaik, rossz formájuk vagy napjuk - olvasható a honlapon.
    A portál szerint a Dinamo azóta nem rendelkezik erős játékos kerettel, amióta Nenad Bjelica korábbi edző elhagyta a csapatot. Az elmúlt öt hónapban a zágrábi klub egyszer vagy kétszer tudott győzni, és ellenfelei minden alaklommal legalább két fokkal gyengébbek voltak nála - írták.

(mti./Hírszerk)
Borítókép: Dinamo Zagreb Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek