2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka

Szenzációs utolsó perces egyenlítéssel szerzett pontot a Sepsi!

 utolsó frissítés: 21:15 GMT +2, 2020. szeptember 13.

A Sepsi OSK a Liga1 3. fordulójában Giurgiuba látogatott, ahol az Astra vendégeként lépett pályára. Leo Grozavu vezetőedző a meccs előtti sajtótájékoztatón elomondta, hogy rendkívül nehéznek tartja a sorsolást, vannak olyan játékosok, akik sérülés miatt nem játszhatnak, ugyanakkor bizakodással tölti el, hogy a Craiova és a CFR elleni meccseket nem pontszerzés nélkül abszolválta a csapat.

Bár azt, hogy Fülöp István ki kényszerül hagyni a találkozót előre lehetett tudni, azért néhány újdonság akadt a kezdőben. A bajnoktól egy hete kölcsönvett Golofca az első perctől a pályán volt, valószínűleg az edzéseken meg tudta győzni Leo Grozavut, de az igazi meglepetés az ex-interes Vlad Mitrea kezdetése volt. A turpisság gyorsan kiderült Grozavu mindössze 9 perc után levitte az ifijátékost.

Az első negyedórában nem különösebben forogtak vezélyben a kapuk, így a 16. percben szerzett hazai találat hidegzuhanyszerűen érte a vendégeket. Bruno jobboldalról tűpontos beadást helyezett Valentin Gheorghe fejére, aki 3 méterről a kapuba bólintott.

A székely klub játékosai nem hagyták magukat, 7 perc múlva ismét egyenlőt mutatott a tábla, egy katasztrofális védelmi hiba után Bouhenna egyenlített Mitrea passzából. A játékrész hátralevő részében fizikális játékot láthattunk, de az eredmény már nem változott.

A második félidőben mindössze két és fél perc után megszerezte a vezetést az Astra. Valentin Gheorghe talált be ismét, a tizenhatos sarkától befele húzta a labdát és ballal, okosan kilőtte a hosszú sarkot. A labda nem volt olyan gyors, hogy Niczuly ne érhette volna el, az elmúlt szezonban kitűnően teljesítő hálóőr talán hibázott ennél a gólnál. Az 56. percben jóvá tudta tenni hibáját, hatalmas lövést tornászott ki a kapu torkából.

Leo Grozavu mindent megpróbált, a 60. perces kettőscserével Aganovic helyett Safrankót, míg Carnat helyett Ștefănescut tette pályára. Nem sokat változott a játék képe, minden alkalommal, amikor a Sepsi kinyílt, az Astra hosszú passzokkal a visszarendeződő védelem ellen vezethetett támadásokat.

Valentin Gheorghe sebességének és technikájának komoly szerepe volt ezekben a kontrákban. A 23 évet februárban betöltött játékosnak 82 felnőtmeccs volt a lábában a találkozó előtt, és a teljesítményét elnézve lesz még több is, nem is feltétlenül Romániában. A fiatal játékosnak egyedül a önuralmán kell még dolgoznia, hiszen a 85. perc után kétszer is odarúgott, amiért két sárgával kiállította a játékvezető.

A Sepsi nem játszott jól, nem alakított ki helyzeteket, egy dolgot azonban nem lehet elvenni a csapattól. Vert helyzetben is mindent, de mindent megtettek, próbálkoztak a végsőkig. Ez egy nagyon fontos tulajdonság a modern futballban, és súlya is van. Az elkényelmesedő hazaiaknak a hosszabbítás 5. percében jött a feketeleves , Golofca beadását Mitrea fejelte Safranko elé, aki hét méterről bevarrta, ezzel pedig pontot mentett csapatának.

Lehet, hogy egyik-másik poszton jobb játékosai vannak az Astrának, de a Sepsi akarta jobban, és az utolsó percig sem adták fel, emiatt pedig szerintünk megérdemlik a pontot.

Ebből a meccsből lehet meríteni, hiszen a jövő héten sem lesz könnyű dolga a szentgyörgyi klubnak, szeptember 19-én a Viitorult fogadják Safrankóék. 

Liga1, 3. forduló

Astra – Sepsi OSK 2-2 (1-1)

Astra: Lazar - David Bruno, Graovac, Dima, Radunovic – Șerban (Seto 15.), Crepulja, Moise - V. Gheorghe, Alibec, Răduț
Cserepad: Bolboașă, Seto, Găman, Merloi, Fatai, Balaure, Ioniță, Stahl, Riza
Edző: Bogdan Andone

Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Bouhenna, Bogdan Mitrea, Ștefan – Aganovic (Safranko 60.), Fofana, Purece - Golofca, Carnat (Ștefănescu 60.), Vlad Mitrea (Nouvier 9.)
Cserepad: Jesus Fernandez, Safranko, Fülöp Lóránd, Kovács, Nouvier, Tincu, Ștefănescu, Achahbar, Deligiannidis
Edző: Leo Grozavu

gólszerzők: Valentin Gheorghe (15., 48.) ill. Bouhenna 24. Safranko (90.+5)

Borítókép: illusztráció, forrás: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek