2021. július 31. szombatOszkár

US Open Döntő: A férfiaknál Thiem, a nőknél Osaka a favorit

 utolsó frissítés: 16:36 GMT +2, 2020. szeptember 12.

Az utolsó szakaszához érkezett a US Open, már csak a döntők vannak hátra.

A hölgyek versenyében két olyan sportoló játssza a finálét, aki már kétszer nyert Grand Slam tornát. Azarenka 2012-ben és 2013-ban is győzni tudott az Australian Openen, de az amerikai viadalom sem mondhatja magát tapasztalatlannak, hiszen ugyanebben a két évben ott is döntőt játszott, bár azokat elvesztette. A keményborításon specialistának számító 31 éves fehérorosz hölgy az előző körben azt a Serena Williamset búcsúztatta, akit tíz próbálkozásból még soha nem tudott megverni GS-tornán.

A női finálé favoritja az a Naomi Osaka, aki egyrészt szintén keményborításon a legjobb, másrészt ő is nyert már két nagy tornát, 2018-ban a US Openen, míg tavaly az Australian Openen tudott diatalmaskodni. Amellett, hogy a mindössze 22 éves japán hölgy számít a döntő esélyesének, sokan a következő éra domináns játékosát is látják benne.

A férfiaknál új bajnokot avatnak, hiszen sem Sacha Zverev, sem pedig Dominic Thiem nem nyert még Grand Slamet. A fogadóirodáknál a Fucsovics Márton ágáról jövő, fantasztikus teniszt játszó Thiem nagy favorit, de azért Zverevet sem szabad leírni, hiszen az orosz-német játékos karrierje során először állt fel Grand Slam-meccsen kétszettes hátrányból. Thiem és Zverev egymás elleni 9 meccséből hétszer az osztrák nyert, keménypályán négyből háromszor, viszont érdemes ezeket az adatokat fenntartásokkal kezelni a mostani összecsapás előtt, hiszen a legutóbbi csörtéjük több mint két éve, 2018 tavaszán volt a Roland Garroson. 

A női döntő augusztus 12-én, szombat este 23:00 órakor kezdődik, a férfi fináléra pedig egy nappal később, vasárnap este 23:00-kor kerül sor.

Borítókép: Dominic Thiem Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek