2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Sepsi OSK: Grozavu nehéz meccsre számít az Astra ellen, de bizakodó

 utolsó frissítés: 12:03 GMT +2, 2020. szeptember 11.

Vasárnap este 19:00 órakor a Sepsi OSK idegenben játszik az Astra vendégeként a Liga1 3. fordulójában. A szentgyörgyi alalakulatnak különösen nehéz dolga van a bajnokság elején, hiszen az első négy fordulóban csak felsőházi keretekkal találkozik.

Leo Grozavu együttese előbb egy szoros meccsen szenvedett meg nem érdemelt vereséget az Universitatea Craiova együttesétől az első fordulóban, majd szerzett meg nem érdemelt pontot a CFR vendégeként. A harmadik fordulóban az utóbbi évek egyik stabil felsőházas együttese, az Astra lesz az ellenfelük, míg a negyedikben a Viitorult fogadják.

Ha a nehéz sorsoláshoz hozzáadjuk a bajnokságok közti rövid szünetet, akkor érthető miért aggódnak a drukkerek, bár az is igaz, hogy a székely klub nagyon okosan, komoly erősítéseket eszközölt keretén.

Leo Grozavu az Astra elleni meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem örül a sorsolásnak, nehéz meccs lesz a következő, de bizakodó, hiszen a CFR és a Craiova után nem 0 ponttal állnak.

A tréner a jelen helyzetre és a jövőre nézve is elmondta, hogy elég mélynek tartja az OSK keretét ahhoz, hogy az esetleges sérüléseket átvészelje a csapat. A hiányzók listájáról elmondta, hogy Vașvari nincs a megfelelő formában a játékhoz, de Fülöp István, Delijannidisz és Ștefănescu sem 100%-os.

Az OSK persze távolról sem esélytelen ezen a meccsen, hiszen ellenfele a Liga1 jelenlegi legrosszabb formában levő csapata és egyben sereghajtója is. Az Astra az első fordulóban tükörsima, 3-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a FCSB együttesétől, a másodikban pedig már az első félidőben kétgólos hátrányba kerülve veszített 2-0-ra a Craiova vendégeként. Ezzel együtt a giurgiui kaland nem ígérkezik könnyűnek, hiszen egyrészt az Astra kerete jó, másrészt idegenben játszani mindig nehéz, harmadrészt két ekkora vereség után könnyebb lesz motiválni az eddig még gólt sem szerző csapat játékosait.

Mindent egybevéve a Sepsi OSK feladata nehéz, de távolról sem lehetetlen, Leo Grozavu jó stratéga, és együttesének óriási lendületet adhatna egy esetleges győzelem is. A Lelátó parázs meccsre számít, az pedig, hogy sikerül-e a Sepsi OSK-nak megszereznie első győzelmét a Liga1 2020-2021-es kiírásában kiderül vasárnap este 19:00 órától.

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek