2021. aug. 3. keddHermina

Lacina Traoré Törökországba igazolt

 utolsó frissítés: 11:24 GMT +2, 2020. szeptember 09.

A CFR a tavalyi szezont Lacina Traoréval kezdte meg, akit Dan Petrescu vezetőedző még a Kuban Krasnodarban eltöltött 2011-2012-es évadból ismert. Az igazolás nem sült el túl jól, az elefántcsontparti támadót rendszeresen sérülések hátráltatták, a klub pedig nem hosszabbította meg a szezon végén lejáró szerződését.

Traoré 11 Liga1 találkozón összesen 560 percet játszott, ezalatt két gól és két gólpassz fűződik a nevéhez. Az Európa Ligában 7 meccsen, 488 perc alatt nem lőtt gólt, vagy adott gólpasszt, ezzel együtt a taktikai képzettsége és a munkabírása sokat jelentett a kolozsvári csapatnak, a legemlékezetesebb pillanat talán a Sevilla elleni kiesés volt, ahol Lacina gólpasszt adott Păunnak, azonban a gól után a VAR kezezést állapított meg nála.

A támadó következő állomáshelye a török másodosztályba frissen kvalifikáló Bandirmanspor lesz. A Bandirma városában székelő klub reális célja a középmezőny elérése lehet, van náluk rosszabb, de jobb csapat is a 1.Lig-nek nevezett osztályban, utóbbira jó példa lehet a Samsunspor is, ahova egy másik kolozsvári, Kevin Boli tette át székhelyét néhány napja.

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek