2021. március 7. vasárnapTamás

Játssz velünk az új szezonban! Csatlakozz a Lelátó Fantasy ligájához!

 utolsó frissítés: 12:22 GMT +2, 2020. szeptember 10.

Augusztus 12-én szombaton, a 14:30-as Fulham - Arsenal mérkőzéssel elkezdődik az angol pontvadászat 2020-21-es kiírása. Már régóta tervezzük, hogy újragondoljuk a korábbi tippjátékunk, így ebben a szezonban, a Lelátó történetében először, a világ legjobb bajnokságának, az angol Premier League-nek a fantasy játékában mérkőzhettek meg egymással és velünk.

De mi is az a Fantasy?


A Fantasy játékok jellemzően online felületeken működnek és az a lényegük, hogy bizonyos szabályok mellett (például egy csapatból csak három játékost lehet venni) fel kell töltenünk a keretünket sportolókkal, akik a valóságban mutatott teljesítményük alapján kapnak pontot a játékban. A gólokért, a nulla kapott gólért és a gólpasszokért jár általában pont, ezen kívül még a három legjobb játékos is bónuszpontokkal gazdagodik. A teljes pontozási rendszerért KLIKK ide (scoring menüpont). 

Egyszerű igaz?

Hogyan működik ez a Premier League-játékban?

A premierleague.com fantasyjében 15 játékost kell kiválasztanunk (2 kapus, 5 védő, 5 középpályás, 3 csatár) a szezon elején, és összesen 100 millió (fiktív :) ) euró áll rendelkezésünkre. Vigyáznunk kell, hogy hány sztárt igazolunk a keretbe, mert az egyes posztok legdrágább játékosai nagyon sokba (11-12 millió) is kerülhetnek, ez pedig a büdzsé nagy részét is elviheti.

Természetesen a fordulók között lehetőségünk nyílik cserélni a keretünk tagjait, hetente egyet, de ha egy héten nem cserélünk, a következő héten két cserénk lesz. A potenciális cserék száma kettő fölé nem mehet, kivéve ha hajlandóak vagyunk a pontjainkból áldozni.

A szezon során kétszer lehetőségünk van pontok vesztése nélkül tetszőleges számú játékost kicserélni (wildcard), így ha valamit nagyon elrontottunk még akkor is versenyben maradhatunk.


(Így néz ki a felület. fotó: premierleague.com)

Minden fordulóban kiválaszthatunk egy játékost, akire a csapatkapitányi karszalagot tesszük (Make Captain), ennek a játékosnak megduplázódnak a pontjai a fordulóban.

Van két különleges lehetőség is: szezononként egyszer használhatjuk a Bench Boostot, ebben az esetben a fordulóban a padon levő játékosaink után is jár majd pont, valamint van egy Triple Captain opció is, ami esetében a kapitányunk pontjai nem duplán, hanem triplán számítanak!

Amint a fentiekből látható, a játék mély tudást és stratégiai érzéket is kíván, nem meglepő, hogy több mint 6 millió ember játssza szerte a világon, amatőrök és szakmabeliek egyaránt. A tavalyi szezonban a sakkvilágbajnok Magnus Carlsen is játszott, sőt rendkívül előkelő helyen, a top10-ben végzett.

Hogyan csatlakozhatsz? Milyen díjakat adunk?

Természetesen díjazni is fogjuk játékosainkat: a harmadik helyezettnek focilabdát, a második végzőnek a FIFA 2020 számítógépes játékot, a dobogó legfelső fokán állónak pedig az általa választott Premier League-csapat eredeti mezét ajándékozzuk. Az OTP jóvoltából három laptop-hátizsák is gazdára talál, egyet az első helyezett kap, egyet pedig kisorsolunk a résztvevők között. A harmadik táska sorsa, ahogy a szezon közbeni meglepetések egyelőre nem publikusak, de higgyétek el, érdemes tehát velünk játszani!(Természetesen, ha véletlenül a Lelátó végez az első három hely valamelyikén, a díj az utána levő játékost illeti meg.) 

A játékot a Premier League fantasy oldalán lehet elérni. Egy gyors regisztráció után már állíthatjuk is össze a keretünket. Ha megvan a tuti csapat, akkor már csak be kell lépnünk (Join League) a Lelátó ligájába, aminek neve a Lelato.ro Fantasy, a csatlakozáshoz szükséges jelszó pedig: 9o2fus

Regisztrálni bármikor lehet, de ajánlott szombat délig belépni a ligánkba, hiszen akkor van a legnagyobb esélyetek a nyereményre, ha minden fordulóra odafigyeltek.

Sok sikert és jó játékot mindenkinek!

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek