2020. október 27. keddSzabina

US Open: Fucsovics kiesett, Babosékat kizárták

 utolsó frissítés: 10:25 GMT +2, 2020. szeptember 06.

Két magyar volt érdekelt a US Open 3. körében, az egyik a férfi egyesben versenyző Fucsovics Márton, a másik pedig a női párosban játszó Babos Tímea.

Fucsovics Márton néhány napja azzal keltett szenzációt, hogy egy héten belül másodszor is megverte 2017 világbajnokát, a bolgár Grigor Dimitrovot , most azonban nem tudta még csak megnehezíteni sem Francis Tiafoe dolgát. A magyar versenyző három sima szettben (2:6, 3:6, 2:6) búcsúzott, karrierjének legjobb US Open-szereplése végén.

Akármennyire simán is esett ki Fucsovics, volt egy labdamenet, ahol Tiafoe is döbbenten nézte, ahogy a háló mellett suhan el a labda. Az amerikai játékos egy hangos kiáltással adott hangot tetszésének.

Szombaton még csak arról volt szó, hogy vasárnapra halasztják Babos Tímea, és partnere Kristina Mladenovic nyolcaddöntős meccsét, azonban mostanra ki is zárták az első helyen kiemelt párost. A Babos-Mladenovic kettős az Alison Riske – Gabriela Dabrowski duó ellen lépett volna pályára, azonban mivel Mladenovic bizonyíthatóan kapcsolatba lépett a pozitív koronavírustesztet produkáló Benoit Paire-rel, a versenybizottság a kizárás mellett döntött.

A dolgot sokat árnyalja, hogy Mladenovic koronatesztjei mind negatívak voltak, tehát ha pusztán a Paire-rel való érintkezés miatt zárták volna ki, már sokkal hamarabb lépniük kellett volna, ráadásul ő, és testvére, Luka rendszeresen éles kritikával illették a Grand Slam-torna körülményeit.

A dolognak egyetlen ártatlan szereplője van, mégpedig Babos Tímea, aki nem tett semmit és mégis kizárták.

Borítókép: Fucsovics Márton Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek