2020. november 28. szombatStefánia

US Open: Fucsovics győzelmét hozta a maratoni csata Dimitrov ellen! - VIDEÓ

 utolsó frissítés: 12:25 GMT +2, 2020. szeptember 04.

Egyidőben a csodagólos magyar bravúrgyőzelemmel, Fucsovics Márton is kegyetlen  meccset játszott, amin egy héten belül másodszor megverte 2017 világbajnokát, Grigor Dimitrovot.

Amikor egy héttel ezelőtt Fucsovics megverte a bolgárt a Cincinnati Mastersen, akkor mindenki felkapta a fejét és örült, de őszintén szólva legmerészebb álmunkban sem gondolta volna senki, hogy ezt meg is tudja ismételni, ráadásul az év hátralevő részének legrangosabb tornáján, a US Openen.

Márpedig meg tudta ismételni. Fucsovics Márton ismét legyőzte Dimitrovot, ezzel pedig bejutott a 2020-as US Open harmadik körébe. Egyéni szempontból azért jelentős a mostani siker, mert a nyíregyházi versenyző az amerikai tornán eddig még meccset sem tudott nyerni karrierje során, a magyar tenisz szempontjából pedig azért fontos, mert utoljára 1984-ben nyert magyar a viadalon, akkor Taróczy Balázsnak sikerült legyőznie Dan Goldie-t az első körben.

A maratoni hosszúságú csörtét (4 óra 50 percet tartott) egy végletekig kiélezett, Dimitrov által megnyert játszma vezette fel. Bár a bolgárnak az első és a kilencedik game is nehézséget okozott, mindkét játékos vigyázott a szervájára, break nélkül jutottak el a felek 6-6-ig. A rövidítést a bolgár nyerte 7-5-re, ennél kevesebben nem múlhat egy szett.


(a nap legszebb labdamenetei)

A második játszmában össze-vissza breakelték egymást, az adogatójátékok fele „ment a levesbe”, mindkét játékos háromszor tudott breakelni, így ismét 6-6-ig és rövidítésig jutottak. A tiebreaket ezúttal Fucsovics húzta be 7-4-re, így 1-1-re módosult az összesített eredmény.

A harmadik szettben a bolgár diadalmaskodott, a magyar teniszező 6. gémben elvesztett adogatása döntőnek bizonyult.

A negyedik játszmában Fucsovics annak ellenére tartotta magát, hogy rögtön az első game-ben elvesztette adogatójátékát. Dimitrov tudta tartani előnyét 3-2-ige, de utána ismét „breakfesztivál” következett, a következő öt játékból négyben sem az nyert aki szervált, de mivel a négy alkalomból háromszor is Fucsovics örülhetett, 6-4-re megnyerte a játszmát.

Ilyen előzményekkel az ötödik felvonás óriási harcokat kellett volna hozzon, a magyar teniszező azonban teljesen lesimázta fáradó, egyre pontatlanabbul játszó ellenfelét, és 6-1-re nyerte a játszmát.

A magyar teniszező szenzációs teljesítményével a legjobb 32-be jutott, ahol ellenfele az a Francis Tiafoe lesz, aki szintén öt szettben, négyórás mérkőzésen verte John Millmant.

Borítókép: Illusztráció, forrás: Fucsovics Márton Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek