2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

A CFR pontokat vesztett, a Sepsi pontot nyert

 utolsó frissítés: 22:58 GMT +2, 2020. augusztus 29.

A Liga1 második fordulójában az első meccsét egy megadott lesgól miatt elvesztő Sepsi a hét közben a Bajnokok Ligájából drámai körülmények között kieső CFR-hez látogatott.

A találkozó előtti sajtótájékoztatón Dan Petrescu elmondta, hogy az alapozás hiánya, és a nyolc nap alatt lejátszott három mérkőzés miatt, a további sérüléseket elkerülendő, cseréket is fog a kezdőbe nevezni. Ilyen előzményekkel nem meglepő, hogy a védősorban és a középpályások között összesen négy, általában nem kezdő játékos kapott helyet. Cestor, Butean és Hoban a defenzív oldalt, míg Păun az előrejátékot volt hivatott segíteni a hét közben Messi megszerzésével poénkodó székelyek ellen.

A Sepsi kifejezetten stabil csapatot rakott össze erre a találkozóra, bár a terveiket némileg keresztülhúzta, hogy a 8. percben Vașvarit le kellett cserélni. Az OSK egyik legjobb játékosát Fofanával helyettesítette Leo Grozavu vezetőedző.

Az első félidőben a papírformának megfelelően a regnáló bajnok volt közelebb a gólszerzéshez, a Sepsi szenvedett a CFR védekezése ellen, de azt is meg kell jegyeznünk, hogy a szentgyörgyi alakulat a 40. percig nagy gólhelyzetet nem engedélyezett a hazaiaknak, a kisebb lehetőségekből pedig nem sikerült betalálnia Dan Petrescu csapatának. A játékrész utolsó öt percben viszont hátrányba kerülhetett volna a vendégcsapat, Niczuly Roland két szenzációs védéssel tartotta a döntetlent.

A második felvonásban továbbra is jobb volt a CFR, de ahogy az idő haladott előre egyre inkább kicsúszott a lába alól a talaj. Ez a 67. percben csúcsosodott ki, amikor Ciprian Deac tizenegyest hibázott. Deac a CFR egyik legjobb embere volt az elmúlt években, számtalan gólja és gólpassza volt, ezen a héten azonban mindössze négy nap leforgása alatt két büntetőt is elhibázott. Ezt már nem lehet a „szerencse” számlájára írni, egyértelmű, hogy a kolozsváriak tízese teljesen formán kívül van, de valószínűleg az elmúlt három év feszített programja és eredménykényszere a csapat egészére rányomta bélyegét. Hiába az offenzív ItuPetrilă csere és hiába Costache Debeljuhra való váltása, a kolozsvári csapat elfogyott a 75. percre.

A másik oldalon a Sepsi dacára annak, hogy az elmúlt nyolc CFR elleni meccsen mindössze egyetlen pontot szerzett, bátran és okosan futballozott, lelkesedéssel és taktikai fegyelmezettséggel pótolva az ellenfél tudásfölényét. Leo Grozavu kitűnő cserékkel, jó érzékkel nyúlt bele a meccsbe. 

A CFR megtette, ami erejéből telt, még egy lesgólt is lőtt, amit joggal nem adott meg a játékvezető. Mindent egybevéve jobb volt a hazai gárda, de aki nem lő akciógólt, ráadásul 0-0-nál tizenegyest hibázik, annak nem szabad győzelemről beszélnie. A Sepsi visszakapta a futballtól, amit a múlt héten elvett, a válogatott szünet után pedig az Astra ellen bizonyíthat. A bajnokcsapat a Hermannstadtot fogadja majd hazai pályán. 

Liga1, 2. forduló

CFR Kolozsvár – Sepsi OSK 0-0

CFR: Bălgrădean - Susic, Cestor, Burcă, Butean - Itu (Petrilă 69.), Hoban (Bordeianu 89.), Păun (Djokovic 70.) - Deac, Rondón (Golofca 89.), Costache (Debeljuh 46.)
Cserepad: Sandomierski, Ciobotariu, Boli, Bordeianu, Luis Aurelio, Djokovic, Golofca, Petrila, Debeljuh
Edző: Dan Petrescu

SEPSI: Niczuly - Radoslav, Bouhenna, Mitrea, Ștefan - Achahbar (Bajrovic 46.), Vașvari (Fofana 8.), Purece, Aganovic (Fülöp L. 83.) - Carnat (Mitrea 83.), Ștefănescu (Nouvier 46.)
Cserepad: Collado, Tincu, Mitrea, Nouvier, Kovács, Fülöp, Bajrovic, Deligiannidis, Fofana
Edző: Leo Grozavu

Borítókép: illusztráció, forrás: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek