2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

CFR: Kötélidegek és okos győzelem a FCSB ellen

 utolsó frissítés: 15:18 GMT +2, 2020. augusztus 01.

Péntek este a Liga1 9. fordulójában a CFR a FCSB-hez látogatott. A meccs előtt tudni lehetett, hogy a FCSB erősen tartalékosan fog kiállni a meccsre, ezért Dan Petrescu olyan kulcsjátékosokat hagyott ki a kezdőből, mint Vinícius, Itu, Bordeianu és Rondón. Ez a döntés kötélidegekre vall, hiszen egy bajnoki versenyfutás utolsó előtti meccsén kezdőjátékosokat pihentetni igazán formabontó gondolat. 

A regnáló bajnok dominálta a mérkőzést, a kolozsvári középpálya sokkal jobban funkcionált, mint a bukaresti, az együtt 102 éves rutinrókából alkotott trió (Luis Aurelio, Hoban, Deac) pontosan tudta, hogy a 21 éves átlagéletkorú csikók sebességét és passzait hogyan kell megállítani.

A 33. percben komikus jeleneteknek lehettünk tanúi (A videón 0:18-tól), egy jobb oldali szöglet után Istrate hatalmas lyukat rúgott a saját kapujánál, majd Vînă lőtt önkapufát. Hoban megmutatta hogy ő is tud ilyent és a kipattanót 4 méterről szintén kapufára fejelte.

A CFR hat lövéssel próbákozott az első félidőben, ebből 1 talált kaput, gólt azonban nem tudott szerezni a vendégcsapat, így szünetre 0-0-al vonultak a felek.

A második félidőben jóval pontosabbak voltak a a vendégek, öt lövésből 3 talált kaput és ebből két gól is született. A jég a 85. percben tört meg, Pereira tűpontos beadását Susic fejelte okosan a hosszú oldalra, Vlad későn reagált, de egyébként sem biztos, hogy túl sok esélye lett volna. A CFR még egyszer betalált a 88. percben, az egész szezonban kitűnően futballozó, megbízható Itu húzta el Chipciu passzát Miron előtt, majd a rövidsarokra lőtte a labdát, ami bepattant Vlad alatt.

Egy átlagos szezonban a kolozsvári csapat drukkerei felhőtlenül örülhetnének ennek a győzelemnek, most azonban a CFR úgy vezet két ponttal a Craiova előtt, hogy egy meccsel többet játszott. Mivel az olténiai gárda mindent elkövet azért, hogy ő nyerje a bajnokságot (és ezzel messze nem csak a pályán nyújtott teljesítményre gondolunk), Dan Petrescu együttesére rettenetesen nehéz feladat vár a hétfői meccsen.


Liga1, Playoff, 9. forduló

FCSB – CFR 0-2 (0-0)

FCSB: Vlad – Crețu (Pantea 46.), Cristea, Miron, Panțîru – Moruțan (Pandele 46.), Perianu, Vînă - Niță, Istrate, Dumitru
Cserepad: Udrea, Coman, Tănase, Petre, Popescu, Pantea, Pandele, Man
Edző: Anton Petrea

CFR: Arlauskis - Susic, Burcă, Cestor, Camora - Luis Aurelio (Pereira 63.), Hoban, Deac – Joca (Chipciu 8. Golofca), Omrani (Rondón 63.), Costache (Itu 62.)
Cserepad: Rus, Vinicius, Itu, Bordeianu, Chipciu, Pereira, Golofca, Ciobotariu, Mario Rondon
Edző: Dan Petrescu

Gólszerzők: Susic (85.), Itu (88.)

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek