2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka

Sorsdöntő meccsre készül a CFR

 utolsó frissítés: 10:27 GMT +2, 2020. július 31.

A Liga1 rájátszásának kilencedik, utolsó előtti fordulójában a CFR a FCSB együtteséhez látogat. A mérkőzést eredetileg július 18-ára tervezték, azonban órákkal a találkozó előtt kiderült, hogy a CFR középpályása Alexandru Păun elkapta a koronavírust, így a rangadót elhalasztották.

Bár a hírek arról szóltak, hogy 20 fölötti a kolozsvári csapat fertőzöttjeinek száma , a regnáló bajnok ezt sajtóközleményben cáfolta a hét elején.

Amennyiben péntek este a 18:45-kor kezdődő csörtén a Craiova idegenben legyőzi az Astra együttesét, a CFR-nek legalább egy döntetlenre lesz szüksége a bukaresti gárda ellen. Ha viszont a Craiova nem tud nyerni, a CFR számára egy esetleges győzelem hatalmas lépéselőnyt jelentene. Bár a feladat nem lehetetlen, beszédes adat, hogy az elmúlt 12 egymás ellen vívott találkozóból mindössze hármat nyert meg a kolozsvári csapat, a háromból pedig egyetlen győzelem született idegenben.

Ha a Craiova és a CFR azonos számú pontot szerez pénteken, vagy legalább nem lesz 3 pontnál nagyobb különbség a két klub között, akkor a hétfői Craiova - CFR meccsen fog eldőlni a bajnoki cím. 

Dan Petrescu csapatának némi segítséget jelenthet pénteken, hogy a FCSB tulajdonosa, a hírhedt, és nem mellesleg nemrégiben megbüntetett Gigi Becali a szezon hátralevő részében pihentetni kívánja a ManComan Tănase támadótriót. A kezdőjátékosok szabadságolásának oka, hogy a FCSB már biztosan indulhat az európai kupákban a bajnoki címre viszont semmi esélye, így az utolsó két fordulóban nem javíthatnak jelentősen helyzetükön. Ilyen körülmények között a klub nem akar kockáztatni egy esetleges sérülést, hiszen mindhárom játékost nyugati csapatoknak szeretnék eladni. 

Hogy a CFR-nek mennyire segít, hogy nem motiválatlan kezdőtizenegybeli játékosok ellen fog pályára lépni, hanem bizonyítani kívánó cserék ellen, kiderül péntek este 20:30-tól. A rangadót a Telekom, a Digi Sport és a Look TV is közvetíti.

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek