2020. aug. 15. szombatMária

Minimális győzelemmel tartja a lépést a CFR

 utolsó frissítés: 23:39 GMT +2, 2020. július 28.

A bajnoki versenyfutásban négy pontos hátrányban levő CFR a Botoșani együttesét fogadta a Liga1 playoffjának 9. fordulójában. A hazaiak számára csak a győzelem volt elfogadható eredmény, hiszen az elmaradt meccsen a FCSB együtteséhez látogatnak, ahol nem lehet biztosra menni.

A CFR nem játszott túl jól, formán kívüli együttes benyomását keltette a kolozsvári gárda, a támadóharmadban levő pontatlanságok és a pocsék távoli lövések rányomták bélyegüket Dan Petrescu csapatának játékára.

A problémák ellenére a 41. percben megszerezte a vezetést a hazai gárda, Deac tizenegyesből talált be Pap kapujába. A Botoșani dacára annak, hogy már biztosan indulhat az európai kupákban (az Astra és a Gaz Metan nem kapott licencet) nem küzdött motivációs problémákkal de Marius Croitoru együttesét is láttuk már jobban játszani ebben az évadban.

A második félidőben szokás szerint nem sok minden történt. A CFR nem kockáztatott sokat, kétsoros védekezéssel igyekezett csírájában elfojtani ellenfele támadásait és ez az esetek nagy részében sikerült is.

Liga1, Playoff, 9. forduló

CFR – Botoșani 1-0 (1-0)

CFR: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Chipciu, Bordeianu, Deac – Fica (Pereira 10., Omrani 72.), Rondon (Golofca 90+2.), Costache (Itu 46.)
Cserepad: Rus, Cestor, Hoban, Itu, Luis Aurelio, Pereira, Golofca, Petrila, Omrani
Edző: Dan Petrescu

Fc. BOTOȘANI: Pap - Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu (Babunski 81.) - Rodriguez, Papa (Carlone 53.) – Ashkovski (Keyta 29.), Cîmpanu, Ofosu (Roman 81.) - Dungandzic
Cserepad: Carlone, Patache, Fili, Keyta, Hristovski, Roman, Holzmann, Hankic, Florescu
Edző: Marius Croitoru

Gólszerző: Deac (41. 11-esből)

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek