2020. aug. 15. szombatMária

Hivatalos! Nincs és nem is volt fertőzött a CFR-nél!

 utolsó frissítés: 18:54 GMT +2, 2020. július 28.

Amint arról tájékoztattuk kedves olvasóinkat, a CFR egyik középpályása megfertőződött, emiatt el kellett halasztani a FCSB elleni rangadót. Későbbi hírek arról szóltak, hogy 5 újabb esetet regisztráltak, néhány napja pedig egészen brutális, 23 fertőzöttről szóltak a hírek és arról, hogy a csapat edzője, Dan Petrescu is elkapta a kórt.

A helyzetről a CFR július 28-án közleményt adott ki:
„A média legutolsó információi szerint a CFR egy bukaresti magánkórházban végzett tesztelésén 23 embernek volt pozitív diagnózisa, ezzel kapcsolatban a következő pontosításokat szeretnénk eszközölni:

A CFR 1907 Kolozsvár betartott mindent egészségügyi, illetve a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és Román Hivatásos Labdarúgóliga által előírt protokollt. Átláthatóságot biztosítottunk a kormányzati szerveknek és minden megelőző intézkedést megtettünk, hogy megállítsuk a vírus terjedését.

Az elmúlt napok során végzett vizsgálatok kimutatták, hogy EGYETLEN EGY személy sem fertőződőtt meg SARS-CoV-2-vel, tehát a tesztek fals-pozitívak voltak.”

A Mediafax információi szerint az ügynek nincs vége, a kolozsvári klub jogi lépéseket fontolgat a magánkórház ellen. A CFR július 28-án játssza következő meccsét, hazai pályán, a Botoșani ellen. 

Borítókép: CFR Kolozsvár


Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek