2024. március 29. péntekAuguszta

Rossz napot fogott ki a Sepsi a Voluntari ellen - Videó

 utolsó frissítés: 22:05 GMT +2, 2020. július 26.

A Sepsi először lépett pályára a Románia Kupa döntője óta, nem csak a táblázat miatt volt tehát fontos a pozitív kiemenetel, hanem azért is, hogy a játékosok túl tudjanak lépni a döntő elvesztésén.

A meccs kitűnő iramban kezdődött, mindkét csapat beleadott mindent a korai vezetés megszerzésének érdekében. Az, hogy a középpálya mégsem vált átjáróházzá a mindkét oldalon működő szűrésnek volt köszönhető. A csapatok különböző elgondolások mentén próbáltak kikerülni az ellenfél középpályás védekezését, a Voluntari hosszú labdákkal próbálta átpasszolni a középpályát, a Sepsi pedig a széleken próbált támadni.

Az OSK támadásaiban Ștefannak volt nagy szerepe, aki gyorsaságával rendszeresen zavarba tudta hozni a Strunát. Az első félidőben több tetszetős támadást is vezettek a felek, a játékrész vége a vendéglátóké volt és a legnagyobb helyzet is a Voluntari előtt adódott. Egy bal oldali beadás után Alexandru Vlad lőtt kapura, Niczuly fantasztikus reflexmozdulattal kapufára tudta tolni.

A második félidő első percében gólt kapott a szentgyörgyi klub. Egy jobb oldali beadás után Mățan fejelt a hosszúba, ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozva a vendégeket.

A gól után is a vendéglátók támadtak, az 53. percben Niczulynak ismét hatalmasat kellett védenie, de nem ez volt az egyetlen hazai helyzet. A 68. percben Tudorie és Sanoh összjátékából újabb gól született, de les miatt nem adta meg a játékvezető. 6 perccel később Ștefan szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Căpățînă pedig bevágta a büntetőt, ezzel a lényegi kérdések el is dőltek.

Mindent egybevéve ez nem a Sepsi napja volt, az első fél órában jól játszott a Sepsi, de utána már nem, így nem érdemelt pontot. Három forduló van hátra a bajnokságból, ezeken elég pontot lehet szerezni a bentmaradáshoz, nincs ok pánikra, ezzel együtt a Sepsinek sokkal egységesebben konzisztensebben kell fociznia, ekkora játékbeli hullámvölgyek nem biztos, hogy beleférnek.

Liga1, Playout, 11. forduló

Voluntari – Sepsi OSK 2-0 (0-0)

Voluntari: Cojocaru - Struna (Benzar 85.), Pașcanu, Armaș, Vlad - Căpățînă, Gorobsov, De Lucas - I. Gheorghe (Sanoh 61.), Tudorie (Țîră 85.), Mățan (Belu-Irodache 71.)
Cserepad: Mitrev, Belu-Iordache, Kocic, Achim, Sanoh, Eric, Benzar, Țîră, Morar
Edző: Mihai Teja

Sepsi: Niczuly - Csiszér, Celea, Tincu, Fl. Ștefan - Deaconu (Achachbar 67.), Vașvari, Fülöp I. (Dimitrov 61.) - Carnat (Diaz 36.), Safranko (Ștefănescu 61.), Fülöp L. (Karanovic 67.)
Cserepad: Fejér, Dimitrov, Kovács, Karanovic, Gal-Andrezly, Ștefănescu, Achahbar, Grassano, Dragomir
Edző: Leo Grozavu

Gólszerző: Mățan (46.)

Borítókép: Sepsi OSK

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek