2021. aug. 3. keddHermina

Simona Halep indul a Prague Openen!

 utolsó frissítés: 17:19 GMT +2, 2020. július 23.

A koronavírus-járvány keményen végigsöpört a teniszvilágon, szinte semmilyen versenyt nem rendeztek meg, amit meg igen, annak finoman szólva is vegyes fogadtatása volt (lásd Novak Djokovic tornáját).

A teniszezők általában nagyon óvatosan közelítették meg a járványt, de közülük is kitűnnek néhányan, például Simona Halep, aki teljes izolációban töltött hosszú heteket. A román teniszezőnő szerdán Facebook-videóban adta rajongói tudtára, hogy elindul a prágai nyílt teniszbajnokságon a Prague Openen.

A csehországi tornát először 2010-ben rendezték meg, akkor még ITF-tornának számított, azaz inkább a tehetségeknek való játéklehetőség biztosítása volt a célja, mint elittorna szervezése, természetesen ez pénzdíjazásban és ezen keresztül a résztvevők játéktudásában is megnyilvánult.

2015-ben a torna felértékelődött (ma már a J&T Banka szponzorizálja), a két és félszer nagyobb a díjalap pedig sokkal jobb játékosokat kezdett vonzani. Az elmúlt öt tornából hármat is top tízes játékos nyert (Pliskova, Safarova, Kvitova), nem meglepő módon csehországi versenyzőkről beszélünk.

Borítókép: Simona Halep Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek