2020. október 27. keddSzabina

Breaking! Hat fertőzött játékos van a Dinamónál!

 utolsó frissítés: 13:50 GMT +2, 2020. július 16.

A Liga1 Playoutjában kieső helyen álló Dinamo Bukarest csapatában hat fertőzött játékost találtak, adta hírül a Digi Sport. A fővárosi csapatnál járványügyi intézkedéseket fog eszközölni a Liga, ugyanakkor a csütörtök estére tervezett Dinamo – Chindia összecsapást természetesen nem fogják megrendezni.

Justin Ștefan a Román Hivatásos Labdarúgóliga főtitkára így nyilatkozott a kialakult helyzetről: „Úgy tudom, hogy hat játékos produkált pozitív tesztet, ezeket megismételjük ma és holnap is. Nem tudom ez milyen módon befolyásolja a keretet, az intézkedésekkel megvárjuk Bălănescu [a Dinamo általános igazgazója - a szerk.] urat.”

A Dinamo már a Liga1 újrakezdését is lekéste hasonló okok miatt. Részint ez okozza, hogy a fővárosi csapat az utolsó előtti, kieső helyén áll, hiszen két meccsel kevesebbet játszott, mint az alsóház többi része.

UPDATE 2020-07-16 13:50:
A Digi Sport értesülései szerint a következő játékosok fertőződtek meg: Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Ștefan Fara, Alexandru Răuţă és Vali Lazăr.

A hírek szerint Alexandru Răuţă és Ștefan Fara erőtlenségre és hidegrázásra panaszkodott, általános állapotuk pedig aggodalomra adott okot, így őket beutalták a kórházba.  

Korábban a Petrolul csapatában is voltak hasonló megbetegedések, de a koronavírus  mindenkinél nagyon enyhe ledolyású volt. Ez az első alkalom, amikor romániai, Covid-19-cel fertőzött labdarúgóknál tünetek jelentkeznek.

Justin Ștefan a Digi Sportnak elmondta, hogy a Liga értesült a helyzetről, és a Petrolul precedense miatt tisztában vannak a helyzet kezelési módozataival, ugyanakkor túl korai konkrét tervről beszélni. 

Borítókép: Dinamo Bukarest Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek