2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka

A Sepsi nem rúgta ki, de megbüntette Grozavut

 utolsó frissítés: 08:28 GMT +2, 2020. július 13.

Az elmúlt néhány nap Leo Grozavu lehetséges kirúgásáról szólt a Sepsi OSK-nál. A székely klub két meccset is játszott a jászvásári Poli ellen, az első egy bajnoki volt, amin 1-3-as vereséget szenvedett, a második a Románia Kupa elődöntőjének visszavágója, amit 3-0-ra megnyert és ezzel 8-1-es összesítéssel jutott története első döntőjébe.

A két mérkőzés között azonban vállalhatlan módon viselkedett a székely klub edzője, az egyébként jó eredményeket produkáló Leo Grozavu. A tréner a hírek szerint két játékosát is bántalmazta fizikailag, az atrocitások elszenvedője Călin Popescu és Fülöp Lóránd volt.

A szentgyörgyi vezetés egy szombat délelőtti ülésen vitatta meg a kialakult helyzetet, ahol figyelembe vették a játékosok véleményét is. Hadnagy Attila, a Sepsi OSK sportigazgatója a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, hogy a játékosok tovább akarnak dolgozni az edzővel, ezért (és a szűkös időkeretek miatt) a szezon végén lejáró szerződésű tréner csak megróvást és pénzbüntetést kapott, de nem kellett feladnia munkáját.

A Sepsi OSK vezetősége mindent egybevéve észszerű döntést hozott, hiszen a klub számára a lehető legrosszabb lenne most egy edzőváltás. A csapatra kulcsmeccsek várnak, a tét a bajnokságban a bentmaradás (a gárda mindössze 3 pontra van az első kiesőhelytől), a kupában pedig a trófeaszerzés, ezeket pozitív eredménnyel abszolválni emberes feladat lesz így is, nemhogy új trénerrel.

A Sepsi legközelebb július 13-án, hétfőn este lép pályára a Chindia Târgoviște együttese ellen.

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek