2020. aug. 15. szombatMária

Hétgólos meccsen párolgott el az UTA előnye a Liga2-ben

 utolsó frissítés: 20:55 GMT +2, 2020. július 09.

Az újrakezdés után először játszott az UTA, hiszen a Petrolul Ploiești játékosainak és stábjának a kiújult koronavírus-fertőzései miatt a listavezető kénytelen volt első meccsét elhalasztani.

Az UTA így az első találkozóján a Turris Turnu Măgurele csapatát fogadta, és igazi thriller lett a jó iramú, Liga2 szintjéhez képest színvonalas találkozóból.

A hazaiak már a 3. percben megszerezték a vezetést Moise révén, erre a vendégek Tescan által válaszoltak egyértelműen leshelyzetből, de a játékvezető megadta a találatot. Az első félidőben még két gól esett, az elsőt ismét az aradi gárda rúgta, Buhăcianu volt eredményes, míg a másodikkal Turris játékosa, Silviu Pană egyenlített.


(fotó: UTA Arad Facebook)

A második játékrészben nem csökkent az iram, ezóttal azonban a teleormáni gárdda szerezte meg a vezetést, Voinea lőtte be a Voicu által kiharcolt büntetőt. Az előnyt nem sokáig tudták megtartani a vendégek, négy perc múlva Bustea lőtt 22 méterről hatalmas gólt, immár 3-3-ra módosítva az állást.

A Turris a végén nyerte meg a meccset, a 89. percben Haită 12 méterről lőtte ki a hosszúsarkot.

Az UTA direkt feljutása elé komoly akadályt görgetett a vereség, hiszen előnye mindössze egy pontra csökkent (igaz, egy meccsel kevesebbet játszva), de ami igazán ijesztő, hogy a hazai vár már nem tűnik olyan erősnek. Az aradi gárda hazai pályán eddig mindössze egyetlen gólt kapott ebben a szezonban és 13 mérkőzésből 12-t meg is nyert. Most egy találkozón kapott négyet, ezen pedig javítaniuk kell, ha a Liga2 bajnokai akarnak lenni.

Liga2, Playoff, 2.forduló

UTA Arad - Turris Turnu Măgurele 3-4 (2-2)

Borítókép: UTA Arad Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek