2020. aug. 15. szombatMária

Becalit felfüggesztették szexizmusért

 utolsó frissítés: 16:55 GMT +2, 2020. július 09.

Gigi Becali több funkciót is ellát, egyrészt a FCSB tulajdonosaként az ország egyik legnagyobb szurkolótáborával rendelkező csapatát gyengíti, másrészt a romániai média önjelölt bohóca is, akinek számtalan őrült mondata közül már mi is válogattunk

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi és etikai bizottsága keményen megbüntette a piros-kék csapat első emberét, aki négy hónapos felfüggesztés mellett 65.000 lejes pénzbírságot kapott. Emellett apróság, hogy a FCSB csapatát is 10.000 lejes büntetéssel sújtották.

A bizottság indoklása szerint Becali a Fegyelmi Szabályzat 54. cikkelyének 1. pontját szegte meg, amely a szexizmus mellett a rasszizmust, a xenofóbiát és a diszkriminációt is említi. A bukaresti üzletember többször is arról beszélt, hogy a nőknek nem lenne szabad focizniuk, továbbá egyéb, nőiséget sértő megjegyzést is tett.

„A világnak elment az esze! A nők nadrágot hordanak, a férfiak meg szoknyát! Ez a londoni divat! A férfit Isten a saját képmására teremtette, a nőt pedig a szolgájának. ”

„Ha Bodescu és Burleanu azt mondja, hogy alapítsak női csapatot, megteszem. Nem fogok veszekedni velük! De ha eltalálja a mellüket a labda mit csinálok? Hordanak melltartót?”

Borítókép: Lelátó archív

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek