2020. aug. 15. szombatMária

A CFR elvesztette az első helyet a Liga1-ben - VIDEÓ

 utolsó frissítés: 22:10 GMT +2, 2020. július 05.

A Liga1 Playoffjának 6. fordulójában a CFR-nek mindenképp nyernie kellett az Astra vendégeként, hiszen a Craiova medgyesi győzelme a második helyre lökte Dan Petrescu csapatát.

A regnáló bajnok trénere mindössze két helyen változtatott a Craiova ellen vesztő csapat keretén, Manea helyett Susic lépett pályára, míg Omranit Rondón váltotta.

A CFR semmit nem bízott a véletlenre, már az elején magához ragadta a kezdeményezést, ennek eredményeként némiképp szerencsés körülmények között már a 12. percben meg is szerezte a vezetést. A helyzet érdekesen alakult, Itu Deachoz passzolta a labdát, aki 15 méterről lőtt, alabda azonban elakadt egy védőben. A visszapattanó bogyó ismét Ituhoz került, akinek lövése telibetalálta Rondónt és a kapuban landolt.

Az Astrát megzavarta a gól, négy perc múlva Lazar kapust ismét mattolták. Ezúttal Burcă volt eredményes, a védő a Djokovic fejese utáni kipattanót passzolta fél méterről a kapuba.

Ami nem ment az Astra támadószekciójának, az ment Bordeianunak, a középpályás bevette Arlauskis kapuját a 31. percben, ezzel pedig 2-1-re módosult az eredmény. Az Astra még vezetett 1-2 közepesen veszélyes támadást, a félidő vége azonban a vendégeké volt, több tetszetős támadást is vezetett a kolozsvári legénység, ezek közül Costache ollózása volt a legszebb. Az ifijátékos sokkal nagyobb önbizalommal játszott (és sokkal jobban is),mint a szezon során bármikor.

A második félidőben a CFR nem adta fel a támadásokat, de nem is kockáztatott semmit, ez pedig megbosszulta magát. Egy teljesen elhibázott védekezés végén Alibec kiegyenlített. Az Astra csatára senkitől sem zavartatva (!) lőhetett a kaputól hat méterre(!!).

A gól után Petrescu bevitte Chipciut, a CFR pedig futószalagon 2-3 helyzetet is kidolgozott, gól azonban egyikből sem lett. Mindent egybevéve a második félidős mentalitás nem méltó egy bajnokcsapathoz, pláne egy olyan csapat elleni meccsen, amelyik kétgólos hátrányból verte meg a FCSB-t egy hete. A bajnokságban innentől nem a CFR a favorit. A Craiova egy ponttal vezet, sorra nyeri a meccseit, a szezon során először Dan Petrescu együttesének sorsa az ellenfél teljesítményén is múlik.

Liga1, Playoff 6. forduló

Astra – CFR 2-2 (1-2)

Astra: D. Lazar - Pahonțu, Graovac, Dandea, Radunovic - G. Simion, Crepulja, Seto - Alibec, Fatai, Budescu 
Cserepad: Bolboașă - David Bruno, D. Graur, C. Dima, G. Șerban, V. Gheorghe, Balaure, Stahl, Răduț 
Edző: Bogdan Andone 

CFR: Arlauskis - Susic, Burcă, Vinicius, Camora - Itu, Bordeianu, Djokovic - C. Deac, Rondon, Costache 
Cserepad: Sandomierski - Cr. Manea, D. Ciobotariu, Hoban, Chipciu, Păun, Petrila, Golofca, L. Traore 
Edző: Dan Petrescu

Gólszerzők: Bordeianu (31. öngól), Alibec (79.) ill. Rondón (12.), Burcă (17.)

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek