2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka

Hatgólos székelyföldi thriller lett a Sepsi - Viitorul

 utolsó frissítés: 22:05 GMT +2, 2020. június 27.

A Liga1 Playoutjának 6. fordulójában a Sepsi OSK a Viitorult fogadta. A Sepsi a Playout második helyén állt, a Viitorul pedig az elsőn, parázs összecsapást ígért tehát a találkozó.

Ha az első 20 perc végén valaki azt mondta volna, hogy a meccsen pontot szerez a Sepsi, akkor igen nagyot néztünk volna, hiszen Leo Grozavu együttese ekkor már kétgólos hátrányban volt. Előbb Iancu talált bea 11. percben stílszerűen tizenegyesből, majd Ghiță növelte az előnyt hat perccel később. Az újrakezdés óta komoly mentális erőt mutató Sepsi Fülöp Lóránd révén szépíteni tudott az első játékrész hosszabbításában. Érdekesség, hogy ahogy az előző tétmeccsen, úgy most is testvérétől, Fülöp Istvántól kapta a gólpasszt.

A második félidő megint rosszul kezdődött, az első negyed órában a játékvezető kiállította Carnatot, a Viitorul meg 3-1-re növelte előnyét. Emberhátrányban, és kétgóllal lemaradva az OSK szénája megint rosszul állt, azonban Vașvari tizenegyesével vissza tudott jönni a meccsbe, a 86. percben pedig Safranko megszerezte az egyenlítő találatot.

A Sepsi nagyon ráfizethetett volna a félidők első negyedórájában mutatott koncentrációhiányra, a székely csapat azonban jelesre vizsgázott hitből és küzdeni akarásból, sőt a végén már a Viitorul lehetett elégedett az eredménnyel, miután Antonie sportárs elnézett egy kezezés miatti jogos tizenegyest.


Liga1 Playout 6. forduló

Sepsi OSK – Viitorul 3-3 (1-2)

Sepsi: Niczuly - Carnat, Bouhenna, Tincu, Fl. Ștefan - Vașvari - C. Popescu, I. Fülöp, L. Kovács, L. Fülöp - Karanovic 
Cserepad: Fejér - Achahbar, Velev, R. Deaconu, Celea, Safranko, G. Dragomir, Csiszér 
Edző: Leo Grozavu 

Viitorul: Căbuz - R. Boboc, Mladen, V. Ghiță, Cr. Ganea - A. Ciobanu, Artean, V. Achim - G. Iancu, Rivaldinho, C. Matei 
Cserepad: Tordai - P. Iacob, Casap, Dussaut, L. Munteanu, G. Ganea, Chițu, De Nooijer, M. Dulca 
Edző: Gică Hagi

Játékvezető: Andrei Antonie (București)

Gólszerzők: Fülöp L. (45+2.), Vașvari (65. 11-esből), Safranko (86.) ill. Iancu (11. 11-esből), Ghiță (17.), Matei (58.)

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek