2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka

Dan Petrescu: A Craiova elleni meccs nem a bajnoki döntő

 utolsó frissítés: 16:53 GMT +2, 2020. június 26.

A CFR a bajnoki címhez vezető út talán legfontosabb kilométerkövénél áll, hiszen vasárnap este a táblázaton jelenleg második helyet elfoglaló, Universitatea Craiova csapatát fogadja. A kolozsváriak előnye jelenleg 4 pont, amit újabb hárommal toldhatnak meg, amennyiben június 28-án győzni tudnak a Fellegváron.

A regnáló bajnok sajtótájékoztatót tartott péntek kora délután, ahol a csapat trénere, Dan Petrescu válaszolt a kérdésekre. A szakember elmondta, hogy nehéz, nagyon kiegyenlített mérkőzésre számít és úgy szakmailag, mint emberileg nagyra tartja az ellenfelet vezető kollégáját, Cristiano Bergodit. Még játékoskorukból ismerik egymást, négyszer is találkoztak ellenfélként a Serie A-ban, a kolozsvári edző szerint olyan védőnek ismerte meg Bergodit, akit minden edző szeretne a csapatában tudni.

A kolozsvári csapat trénere elmondta, hogy ezt a meccset nem lehet a bajnokság döntőjének tekinteni, hiszen még lesz öt találkozó ezen kívül, meglátása szerint a bajnokság csak az évad végén fog eldőlni.

Az ellenféltől kiemelt néhány játékost, Cicăldăut, a Kolozsváron is megfordult Nistort, Mihăilă-t, Ivant, Kolicot es Bărbuțot is kiváló játékosnak tartja, de arra a kérdésre, hogy szívesen látná-e valamelyiküket a CFR-ben úriember módjára válaszolt: „Nem beszélhetek ilyesmiről, amikor velük fogunk játszani, ez nem lenne korrekt részemről”.

A hiányzókkal kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy Arlauskis fog védeni, amennyiben a litván hálóőr a csapat rendelkezésére fog állni.

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek