2021. január 22. péntekVince, Artúr

Steph Curryé az év kosárvideója

 utolsó frissítés: 09:15 GMT +2, 2020. június 09.

Steph Curryt nem kell bemutatni a kosárlabda szerelmeseinek. A 32 éves irányító háromszor nyerte meg az NBA-t (2015, 2017, 2018) a Golden State Warriors játékosaként, emellett kétszer volt nagydöntő legértékesebb játékosa (Finals MVP), de ami ennél is fontosabb, hogy amellett, hogy minden idők legjobb tripladobója (még nem a legeredményesebb, de csak idő kérdése), milliókat inspirált.

Az NBA-ben a magasságnak, testsúlynak és az izomzatnak komoly szerepe van, ehhez képest Curry nem különösebben magas, „mindössze” 191 cm és nem is túl izmos, sőt kifejezetten vékonynak számít a maga 84 kilójával. Az, hogy ilyen paraméterekkel a liga legszűkebb elitjébe tud tartozni, sőt mi több, történelmi magasságokat képes elérni, rengeteg fiatal játékost sarkall munkára és adja meg a kellő motivációt.

A Golden State sztárja jelenleg harmadik a minden idők legtöbb tripláját bedobó játékosainak listáján, 2495 elsüllyesztett trojkával. Előtte csak Ray Allen és Reggie Miller van 2973-mal, illetve 2560-nal, de figyelembe véve hogy Allen 20, az Indiana legendája pedig 18 szezont játszott, miközben Steph még csak 11-et (az ideivel együtt), ráadásul mindkettőjüknél lényegesen jobb százalékban értékesíti is őket (Curry 43.5%, Allen 40%, Miller 39.5%), nem kérdés, hogy pár éven belül ő lesz minden idők legeredményesebbje is, nem csak a legjobbja.

A fentiek mellett valami egészen hihetetlen, varázslatos technika és intelligencia jellemzi, játéka időnként inkább hasonlít a Harlem Globetrotters-féle látványkosárlabdára, mint komoly tétmérkőzésekre való játékra.

Az NBA nemrég összegyűjtötte Steph Curry 30 legszebb megmozdulását, ha csak egy kosárvideót néznek meg idén, mi azt mondjuk ez legyen az.

Borítókép: Steph Curry Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek