2020. június 1. hétfõTünde

Furcsa lépés a Liga1-től: Törökországban fejeznék be a szezont

 utolsó frissítés: 20:19 GMT +2, 2020. április 23.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és a liga (LPF) Törökországban fejezné be a Liga1 koronavírus miatt szüneteltetett szezonját, adta hírül a gsp.ro.

A román médium értesülései szerint két-három hetes, törökországi edzőtábor és felkészülési időszak után folytatódna a szezon. A klubok háromnaponta játszanának, és gyorsított tempóban fejeznék be a bajnokságot.

Ez a lépés azért lenne jó a csapatoknak, mert még a különgépekkel együtt is jobban jönnének ki anyagilag, mintha Romániában rendeznék a meccseket, ráadásul a szezon folytatásával biztosan megkapnák a szponzorpénzeket is. Amint arról Hadnagy Attilával készített beszélgetésünkkor hírt adtunk, a csapatoknak nagyon komoly bevétel-kiesést okozna a futó szezon befagyasztása.

A mérkőzéseket Antalyában játszanák, ahol a szállodákhoz tartoznak edzőpályák is. A nézők nélkül megtartott mérkőzések szervezése nem ütközne sem jogi sem anyagi akadályba, a teljes költségvetését nagyjából kétmillió euróra becsüli a gsp.ro. Antalyában ráadásul nem is növelnék a vírusveszélyt, mivel a turistaparadicsom szinte teljesen üres.

Marius Șumudică egykori Rapid-játékos, a Gaziantep jelenlegi edzője szerint a fenti tervnek keresztbe tehet a török liga, amely ugyanilyen megoldást akar választani a bajnokság befejezésére, ráadásul szintén Antalyában.

Borítókép: pickrepo

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek