2020. június 1. hétfõTünde

A Barcelona bukja a Neymar-transzfert

 utolsó frissítés: 13:03 GMT +2, 2020. április 17.

Neymar a nyáron nem szerződik vissza a Paris Saint-Germaintől az FC Barcelonába - közölte a Catalunya Rádio.


        Az ügylet várható meghiúsulásának legfőbb okaként azt jelölte meg, hogy a koronavírus-világjárvány következtében olyan pénzügyi válság lépett fel, amely a katalán futballklub anyagi lehetőségeit is alaposan beszűkítette.

    A 28 éves Neymar 2017-ben minden idők legdrágább labdarúgójává lépett elő, amikor a PSG 222 millióért megvásárolta őt a Barcelonától. Most a francia klub állítólag 170 millióért adna túl a brazil válogatott támadón, csakhogy a katalánok ennyit nem akarnak, s főleg nem tudnak áldozni érte.

    A katalán rádió szerint a Barcánál immár nem a brazil támadó visszajövetele élvez prioritást, hanem Lautaro Martínez megszerzése az Internazionalétól.  Az olasz klub az argentin csatárért 111 millió eurót kér, de ezt sokallja a spanyol bajnoki címvédő vezetése.

    A 22 éves Martínez a bajnoki szezon leállásáig harminc tétmeccsen 16 gólt szerzett a milánói kék-feketéknél. Ő maga hajlik a költözésre, bevallása szerint nagy vonzerő, hogy a Barcelonában honfitársa, a hatszoros aranylabdás Lionel Messi oldalán szerepelhetne. A 17-szeres argentin válogatott játékos 2018 júliusában 25 millió euróért érkezett Milánóba az argentin Racing Clubtól, jelenlegi becsült piaci értéke nagyjából 64 millió euró.

(mti)
Borítókép: Barcelona Twitter

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek