2020. június 1. hétfõTünde

A Nemzetközi Vívó Szövetség pótolja a olimpiai kvalifikációs tornákat

 utolsó frissítés: 16:19 GMT +2, 2020. április 16.

A tokiói olimpiai kvalifikációs sorozatból hátra lévő versenyeket későbbi időpontban mindenképpen pótolja a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE), amely a hét közepén törölte az eredetileg június végéig tartó szezonból hátra lévő fordulókat.


    A hazai szövetség a FIE-től kapott tájékoztatás alapján jelezte, hogy a várakozásnak megfelelő döntést - amely többek között világkupa-viadalokra és az Európa-bajnokság törlésére vonatkozik - a végrehajtó bizottság hozta meg.


    Az egyéves kvalifikációs időszak március végéig tartott volna, így gyakorlatilag az utolsó versenyek maradtak el: tőrben egy egyéni Grand Prix, kardban és párbajtőrben pedig egy egyéni és csapat világkupa.


    Ezeket, valamint a kontinentális zónakvalifikációs versenyeket - melyek közül az európai április közepén lett volna Madridban - a FIE akkor tartja meg, amikor az általános egészségügyi helyet biztonságossá válik, a versenyzők kivétel nélkül elég időt kapnak a felkészülésre és valamennyi nemzet képviseltetni tudja magát. A szövetség jelezte, hogy rangos felvezető világkupát is kiír majd a kvalifikáció hajrája előtt. Az eddig szerzett pontok és ranglistás helyezések érvényben maradnak, a jelenlegi helyzetben fagyasztja be átmenetileg a rangsort a FIE.


    A hunfencing.hu emlékeztet rá, hogy a magyar férfi kard- és a női tőrcsapat már megszerezte a tokiói olimpiai kvótáját. A férfi párbajtőr- és a női kardcsapat sorsa az utolsó állomáson dől el, míg férfi tőrben és női párbajtőrben csak egyetlen egyéni kvóta kiharcolására van esély.

(mti)
Borítókép: Magyar Vívó Szövetség Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek