2020. október 27. keddSzabina

Bölöni László elárulta, csak rajta múlt, hogy nem lett magyar szövetségi kapitány

 utolsó frissítés: 10:10 GMT +2, 2020. április 07.

Bölöni László, a belga Antwerpen csapatánál dolgozó labdarúgóedző szerint volt olyan pillanat a pályafutásában, amikor csak rajta múlott, hogy nem lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya.


A 67 éves szakember, aki 2017 óta irányítja az antwerpenieket, az M4 Sportnak csütörtökön azt mondta: "fel volt dobva neki a labda, léphetett volna", de a felkérés olyan pillanatban érkezett, amikor időre lett volna szüksége, hogy ezt a lépést úgy tegye meg, ahogy neki jó.
    

"Ez nem felelt meg a magyar szövetség akkori vezetésének, amit megértettem" - fogalmazott Bölöni.
    

Az edző elmondta, egyelőre nem tudja, marad-e jelenlegi állomáshelyén, de most inkább arra hajlik, hogy nem.
   

 "Olyan szintre jutottunk, ahonnan a következő lépés a bajnoki címért folytatott harc lenne, ehhez azonban meglátásom szerint más edzői filozófiára van szükség" - jelentette ki. Az Antwerpennel - melyet nagy múltú, jó anyagi hátterű klubként jellemzett - első szezonjában nyolcadik volt, az előző és a mostani, éppen csütörtökön lezárt kiírásban negyedik helyen végzett, emellett pedig kupadöntőbe jutott és az Európa-liga selejtezőjében is szerepelt.
    

Az edző hozzátette, hogy továbbra is "be van oltva a futballvírussal", így a visszavonuláson egyelőre nem gondolkozik, azt azonban még nem tudta megmondani, hol folytatja pályafutását.
   

A marosvásárhelyi születésű Bölöni László játékosként 102 alkalommal szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig többek között Franciaországban, Portugáliában és Görögországban is dolgozott. A román válogatottat 10 mérkőzésen irányította. (mti)

Bölöni László
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek