2020. június 1. hétfõTünde

Nagy változások jöhetnek a spanyol topcsapatoknál

 utolsó frissítés: 06:11 GMT +2, 2020. március 19.

Úgy néz ki a spanyol gigászok vezetőségei egyszerre nyomták meg az „újratervezés” gombot a klubmenedzsment GSP-én, hiszen mindhárom klub komoly változások elé nézhet a támadószekcióban. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Barcelona egy kicsit kakukktojás ebből a szempontból, de erről később.

Az Atlético Madrid egybehangzó értesülések szerint már a télen megegyezett a személyes feltételekről a PSG csatárával Edinson Cavanival, az üzlet pusztán azért nem köttetett meg, mert a „matracosok” sajnáltak 20 millió eurót kifizetni, pusztán azért, hogy fél évvel hamarabb érkezzen az uruguayi. A történtek fényében nem biztos, hogy jó ötlet volt garasoskodni, hiszen Simeone csapata kiütötte a Liverpoolt a Bajnokok Ligájából és mindössze öt meccsre van a sorozat megnyerésétől, ehhez pedig jól jönne a helyzetkihasználással hadilábon álló madridiaknak egy elitcsatár.


(fotó: YouTube)

A Real Madridnál elszakadt a cérna, a spanyol klubközeli Marca napilap szerint már ingyen is megszabadulnának Gareth Bale-től. A walesi játékos finoman fogalmazva sem váltja be a hozzáfűzött reményeket, de nem csak a sérülései hátráltatják, hanem motivációs gondokkal is küzd. Egy évi 17 millió euró körül kereső szélsőnél a motivációs gondok megengedhetetlenek, ráadásul kifejezetten pofátlanul viselkedik a Királyi Klubbal is, elég csak a magyar válogatott elleni meccsen felmutatott „Wales. Golf. Madrid. Ebben a sorrendben ” transzparensére gondolni.

A Barcelona abból a szempontból tekinthető kakukktojásnak, hogy itt nem a vezetőség hozta meg a döntést, gyakorlatilag arról van szó, hogy Lionel Messi zsarolja a klubot. A spanyol El Confidencial forrásai szerint az argentin játékos ultimátum elé állította a barcelonai vezetést: ha nem igazolják vissza Neymart  a csapathoz, akkor a nyáron klubot vált. Messi 718 meccset játszott a gránátvörös-kékekkel, ezalatt 627 gólt lőtt. Kérdés, hogy ez elegendő alapot szolgáltat-e neki ilyen megnyilvánulásokhoz. Az is kérdés, hogy milyen felállásban játszon a Barcelona, ha Neymart visszaveszik. Messi, Neymar, Suarez és Griezmann közül ki fog padozni?

Borítókép: Barcelona Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek