2020. október 27. keddSzabina

Új programon dolgozik az UEFA, le fogják játszani a bajnokságokat

 utolsó frissítés: 07:09 GMT +2, 2020. március 18.

Ahogy arról már tájékoztattuk kedves olvasóinkat, az UEFA március 17-én hivatalosan is bejelentette, hogy egy évvel elhalasztja az Európa-bajnokságot.

Az UEFA közleménye szerint létezik egy bajnokságok és klubok képviselőiből álló csoport, amelyik a jelenlegi idény befejezésének programján dolgozik. A csoport célja, hogy olyan megoldásokat találjon a jelenlegi helyzetre, amelyek lehetővé teszik, hogy a nemzeti bajnokságok és kupák befejeződjenek 2020 június 30-ig. Az egyik megoldás erre a szituációra, hogy a belföldi pontvadászatokat hétköznapokon, a Bajnokok Ligáját és az Európa Liga meccseit pedig hétvégére ütemezik.

Az EB elhalasztása nem csak az országok belső programjait, hanem a nemzeti válogatottak küzdelmeit is érinti, a szövetségnek új időpontokat kell találnia a Nemzetek Ligája négyes döntőjének, a női EB-nek és a junior tornáknak is. Gianni Infantino a FIFA elnöke jelezte, hogy a programterv módosításába a klubvilágbajnokság dátumának megváltoztatása is bele kell férjen, hogy az EB és a Copa America elhalasztása miatt ne zsúfolódjon túl a szezon.

Borítókép: UEFA Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek